Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
19. april 2021

Vejskiltet nær ved Vilslev Kirke viser, at du er på rette vej: Bjerget!


Og så skal du bare køre og køre, og når du kommer forbi en bygning, der kunne minde dig om et skydeterræn på Kallesmærsk Hede, så skal du bare videre!

På din venstre hånd kommer ejendommen, der bærer navnet Bjerget på adressen Bjergvej 15. Her bor familien, som også reklamerer for et hobby og loppemarked.

Hyggeligt marked

I døren møder man Susanne Ankersø – og straks fornemmer man, at her er der hjerterum og varme. Måske er det fordi, man er den første besøgende?

Susanne Ankersø

Så derfor var det første mest oplagte spørgsmål til Susanne, der ejer markedet: Hvem i alverden kommer helt herud – altså hvis der kommer nogen. Hertil svarer hun: – Der kommer en gang imellem cyklister, men når jeg først får reklameret i Brugsen, så kommer der vel flere. Og lad os håbe det.
Indtil nu er der solgt to cykelklemmer – og det giver just ikke smør på bordet.

Loppemarkedet bugner af varer

Og der er virkelig noget at komme efter til rimelige priser. Susanne er lidt af en nørd til at skabe ting, men der er også mange, mange billeder, tasker og hverdagsting. I en lille gruppe står der effekter fra Japan. – Og så er der rigtig mange effekter fra min afdøde søster, som efterlod omkring 80 malerier og 100 puder, fortæller Suanne, som håber på et overskud, som kan benyttes til en rejse.

Man bliver mødt med stor varme – og smykker lavet af Krobo-perlen bringer det helt store smil frem. Jo, Susanne kan det med at skabe flotte smykker i den lidt dyrere klasse.

– Jeg forventer at holde åben alle hverdage, lyder det, mens hun stadig viser forskellige effekter frem.

Susannes mand byder inden for i privaten – og i køkkenet kan man se Susannes arbejder med papirler, mens væggen i stuen prydes med klovne og malerier.

Stoppede med mink for 25 år siden

– I bor forholdsvis højt herude, hvor Kongeåen og diget er nærmeste naboer. Hvordan har I oplevet de store oversvømmelser?
Her kommer Jens Christian med en klar melding: – Vi har boet her i 35 år og aldrig haft vand i bygningerne, men har da fra tid til anden haft ”havudsigt”.
Familien har tidligere haft minkavl, men stoppede for 25 år siden.

Faktaboks: BJERGET vest for Vilslev

Bjerget (arkivfoto)

PÅ vej mod vest hæver BJERGET sig op.
ET BJERG! Der er tale om sandbanken Herredsbjerget, som på sit højeste sted hæver sig otte meter over marsken.
Herredsbjerget havde oprindeligt et omfang på omkring 15 hektar (150.000 m2), og på sandbanken var man nogenlunde sikker mod stormfloder.
Der er fundet flere bopladser i området – med spor efter mennesker, der havde boet på Herredsbjerget igennem 500-600 år

Annonce