Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, tirsdag den 21. juni 2022

Med verdensmålene for øje,  har Diana Terp Pedersen, der er ansat af KFUM’s Sociale Arbejde i Ribe, startet et nyt projekt for unge. Projektet har til dels det formål at sætte unge sammen i et socialt netværk samt med verdensmålene for øje at udbrede kendskabet til naturen og beskyttelse af naturen og til kunst.

Projektet omfatter otte unge mennesker, som på otte tirsdage mødes til en lang række aktiviteter, der alle har det overordnede formål for øje. Og når man taler med de unge, er der ingen tvivl af, at de nyder samværet og de forskellige arrangementer.

Men mere om det senere.

Gruppen har i første omgang været ved Vadehavscenteret i tre dage, hvor der bl.a. er cyklet 17 kilometer, hvor gruppen har været ude at samle spiselige ting som rejser, tang og hvad der ellers kunne bruges, og de har været på sælsafari.

– De spiselige ting, vi fandt, dem tilberedte vi over bål, hvor hver enkelt lavede en ret, og så lavede vi en buffet, så alle kunne smage, fortæller Diana Terp Pedersen.

– Blandt andre aktiviteter har vi været på kunstmuseet, hvor vi har set på sammenhængen mellem fotografiet og kunstnernes billeder, vi har set specialudstillingen om Anne Marie Carl-Nielsen og vi har været på fotosafari. Det er der kommet en masse rigtig gode billeder ud af, og senere laver vi en fotoudstilling i lokalerne Tangevej 10. Hvornår det bliver, ved vi ikke helt endnu.

– Vi har også været på en guidet tur i domkirken, og vi arbejder på at få musik ind i projektet også, for det er jo også en del af vores kultur, fortæller Diana Torp Pedersen.

Og de unge er alle begejstrede for projektet og siger, at det er en fantastisk oplevelse.

Anna Kulmbach: – Det har været spændende at prøve noget nyt, og projektet er fantastisk godt tilrettelagt.

Tommi, der er alderspræsident på holdet: – Vi har set meget, som jeg aldrig har set før, og jeg har fået mange nye venskaber. Jeg føler mig tryg ved at være sammen med nogle, der er lidt yngre end mig selv.

Stefan Poulsen: – Det r rigtig hyggeligt, og det er dejligt at være sammen med nogle på ens eget niveau. Jeg er glad for, at Diana gør noget for os.

Diana har planer om at gentage projektet i august, hvor der bliver et hold hver tirsdag formiddag og et hold hver torsdag eftermiddag. Der er plads til otte på hvert hold, og målgruppen er 16 til 30-årige plus-minus.

– Der er ikke nogen helt skarp afgrænset aldersgrænse, og interesserede er meget velkomne til at kontakte mig på telefon 21316476, fortæller Diana Terp Pedersen.

Verdensmålene

Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig økonomisk vækst.

De fokuserer ligeledes på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.

Den nye dagsorden anerkender således, at social, økonomisk og miljømæssig udvikling, fred, sikkerhed og internationalt samarbejde er tæt forbundne, og at det kræver en integreret indsats at opnå holdbare udviklingsresultater.

Annonce