Tekst og fotos: Bo Børsen Hansen, den 16.6. 2023

Solen skinnede og der var byfest i Hviding torsdag aften og ca. 150-200 tilskuere var mødt op for at bakke op om Hviding IF/Ribe BKs unge kvindehold i serie 1 i deres bestræbelser på at rykke op i Jyllandsserien.

Hviding IF/Ribe BK mødte tidligt op til en grundig opvarmning, så forventningerne blandt publikum var høje og det var tydeligt at mærke på holdet, at kampen havde stor betydning.

Inden kampen førte Hviding IF/Ribe BK rækken med 21 points foran netop Seest B med 20 points. Med andre ord ville uafgjort være tilstrækkeligt til at sikre Hviding IF/Ribe BK oprykning.

1. Halvleg

Efter en lige og lidt nervøst spillet start, tog Seest over og trykkede på. Således fik Seest en stor chance på hovedstød efter hjørnespark, men heldigvis røg bolden over mål.

Det var tydeligt at Seest B havde en angriber med høj klasse, nemlig Patricia Zoega Olesen med nr. 15. Hun fik en friløber midt i 1. halvleg men fremragende forsvarsspil fik forhindret en scoring.

Men et par minutter senere gik den ikke længere. Endnu en friløber til hurtige Patricia gav en 0-1 føring til Seest B.

Seest overtog mere og mere af spillet, og viste sig at være stærkest i nærkamp og andenbolde, dog afbrudt af et par gode opløb af Hviding IF/Ribe BK i højre side, som resulterede i et par afslutninger, desværre over mål.

Men Hviding IF/Ribe BK kunne ikke hindre Patricia at gøre det til 0-2 inden halvleg.

2.halvleg

I 2. halvleg var Hviding IF/Ribe BKs taktik at køre Seest ned fysisk. Men halvlegen var knapt kommet i gang før Patricia havde scoret til 0-3 og dermed lavet hattrick.

Men Hviding IF/Ribe BK kom godt tilbage i kampen og fik reduceret ved holdets topscorer Jasmin Linding Pedersen, hvilket gav håb til holdet og på lægterne.

Desværre strammede Seest B grebet om kampen via god fysik og scorede hurtigt til 1-4 og 1-5.

I de sidste minutter fik Hviding IF/Ribe BK presset op og scoret på et straffespark ved Karen Ernst Lüdeking til slutstilling 2-5.

Alt i alt må sejren til Seest siges at være fortjent. Seest viste sig som det fysisk og spillemæssigt bedre hold. Deres erfaring og ikke mindst nr. 15 Patricia Zoega Olesen med 4 ud af 5 mål gjorde forskellen på dagen.

Men op med humøret, Hviding IF/Ribe BK, I kæmpede flot og har alderen med jer og fremtiden for jer – og tillykke til Seest B med fortjent sejr og oprykning!