Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, mandag den 13. maj 2024

Destination Vadehavskysten lancerer i samarbejde med StoryHunt digitale lydvandringer i destinationen, der giver gæster mulighed for at lytte til spændende historier og udforske området med selvguidede ture.

I samarbejde med StoryHunt har Destination Vadehavskysten lanceret forskellige lydvandringer rundt i destinationen for gæster og lokale, og allerede nu er første tur klar i Ribe.

Her træder man ind i det historiske hjerte af Ribe og hører byens spændende fortællinger igennem en lydvandring på egen hånd. Dette er kun en af flere lydvandringer, der er på vej fra Destination Vadehavskysten.

– Vi arbejder med at skabe helårsturisme og tiltrække flere gæster uden for højsæsonen, hvor vi har plads. Igennem StoryHunt, kan vi skabe oplevelser udenfor sæsonerne, hvor vi ikke er afhængige af, at der skal afsættes ressourcer til for få gæster, siger projektleder Rasmus Sømod.

For at høre fortællingerne skal gæsten kun bruge sin telefon og evt. et headset. Så åbner historierne sig, mens man følger en rute ved hjælp af telefonens gps.

– Vi har masser af historier i området, som vi gerne vil fortælle og vores overnatningssteder har mange gæster, der efterspørger ture på egen hånd, siger han.

Den personlige guide er stadig vores primære produkt

Destination Vadehavskysten ønsker at skabe oplevelser hele året, men produktet kan stadig ikke erstatte den personlige guide.

– Vores guider rundt i destinationen og hos vores attraktioner er stadig vores primære produkt, da det personlige møde med en lokal er noget helt særligt, der hverken kan eller skal erstattes, men lydvandringerne åbner for nogle muligheder, hvor vi både kan skabe oplevelser udenfor sæsonen og f.eks. guide gæsterne væk fra masserne, og udenom fredet natur, siger Rasmus Sømod.

Man kan finde lydvandringerne og høre alle historierne, der bare venter for at blive fortalt, på Vadehavskysten.dk.