Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, onsdag den 11. maj

Det ligger nu helt fast, at den folkekære operette Farinelli bliver opført i Ribelunds Festsal den 5. og 6. juni.

Forestillingen har tidligere været programsat på to forskellige tidspunkter, men begge gange måtte de forestillinger aflyses på grund af Corona.

– Det har åbenbart skabt nogen forvirring om, hvorvidt forestillingerne i det hele taget gennemføres, men det bliver de, og det bliver Musikforeningen Quedens første arrangement siden den 5. oktober 2020, fortæller Jette Dupont fra musikforeningen og føjer til:

– Vi glæder os rigtig meget, og alle kan trygt komme, for de ting, vi skal tage hensyn til omkring corona er der taget højde for. Dem kan vi sagtens håndtere.

Operetten Farinelli er skrevet af Mogens Dam og Emil Reesen i 1941 som en opmuntring til danskerne i en trist besættelsestid.

Det er guidOpera, der i samarbejde med Musikforeningen Quedens præsenterer den populære operette ved de to forestillinger i Ribelunds Festsal.

guidOpera ledes af operasanger Guido Pacvatalu, og han fortæller, at man har valgt at modernisere stykket, men de kendte og meget populære sange og melodier er intakte.

– Oprindeligt er forestillingen på fire timer, og det er alt for lang tid. Vi har skåret en del tekst og monologer fra. Det er ting, der egentligt ikke har noget med historien som sådan at gøre, og vores kapelmester Leif Greibe binder forestillingen sammen med at fortælle under sceneskift, så publikum, der kender hele historien, også ved, hvor vi er henne, fortæller Guido Pacvatalu under et besøg i Ribe.

Det er i øvrigt 10. sæson, operasangeren er i Ribe med en forestilling. Han har tidligere sat operaer op og optrådt stort set over alt i byen: ved Tårnborg, i Klostergaarden, i domkirken, i kunstmuseets have og andre steder.

Guido Pacvatalu har selv sunget samtlige de populære sange i operetten, men han har aldrig spillet hele forestillingen. Det gør han denne gang som sørøveren Domingo.

Annonce