Project Description

Jeppe har fået ny spændende job, hvor han kan arbejde med sine kunstneriske evner

Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. august 2020

Et forår og en sommer præget af oprydning i stuehuset Sdr. Farupvej 54, så det kunne udlejes  som Airbnb – færdiggørelse af en gennemgribende ombygning af “Digterhuset” på Præstevej 2 samt ikke mindst en omfattende behandling af lofter og vægge i hvalen med en lys cement. Opgaver, som ville tage pusten fra mange, men Jeppe Rosenstand Køser klarede mosten. – Jo, jeg har haft mega travlt. Jeg må godt nok erkende over for RYK IND RIBE, at jeg ikke har fået tilsluttet komfuret på Præstevej, hvorfor jeg har måttet lave den varme mad på bare et blus, lyder det fra kunstneren, som har haft rigtig mange, mange gæster. I øjeblikket bor tyske familier i det gamle stuehus – og børnene elsker at lege blandt “vilde dyr” – og gederne, som har fået to kid – eller spille bordfodbold i laden.

Fik cement på hjernen

Cementarbejdet var dog ved at blive lidt for meget – så derfor er der pause med byggeriet af toilet samt installationen af gulvvarme. – Jeg glæder mig over mulighederne for at spille musik og holde små koncerter, forklarer Jeppe, der også har musikalske talenter. Se blot på de mange guitarer, trommer og andre instrumenter.

Mange CD´ere

Og når der arbejdes, så spilles der musik fra stakkevis af CD´ere, som Jeppe er ved at systematisere. I en bunke ses bla. skiver med MC.Einar, Bonjovi,  Sting og Rock´N´Roll af enhver art.
Jepper kommer lige på en historie, som skal med. – Jeg fik faktisk vasket vinduer ganske gratis af et finsk par, som gjorde holdt på en cykeltur mod Frankrig.
Rundt omkring på “byggepladsen” står blomster i flor – en kæmpe pose med frø (markblomster) har skabt et unikt dyreliv – og et flot farveunivers.

Nyt job i ARCUS

Men det koster at have en hval – så derfor har Jeppe holdt loppemarked.
Og så lige job situationen!
Han er gået ned i tid, da han har fået nyt job hos ARCUS i Esbjerg: – Jobbet, som giver mig mulighed at arbejde med mine kunstneriske færdigheder, er på 25 timer om ugen. Jeg kan få suppleret med 8 timer på min nuværende arbejdsplads på Farupvej.
Stillingen, han overtager, har tidligere været varetaget af kunstneren Jette Dümke, – og i et to-mands-team skal Jeppe arbejde malerisk / eksperimenterende med 10-11 borgere.
Jeppe er parat til at tage vikartimer, såfremt der mangler økonomi på kistebunden.

Toilettet i halen må vente

Rummet i hvalens hale skal have toilet og bad – men Jeppe holder pause med cementen, som her stadig er den kendte grå farve. Og så er der noget med lyset!