Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. juni 2019

Vejdirektoratet inviterer ripenserne til at besøge de to midlertidige broer onsdag d. 19. juni mellem kl. 15.00 og 19.00.

Transport med shuttlebus

Vejdirektoratet arrangerer kørsel til stedet med shuttlebus, der kører i fast rutefart mellem Parkering Nord, Saltgade i Ribe Centrum og byggepladsen ved Ribe Å i tidsrummet 15-19. Sidste afgang fra Parkering Nord er dog kl. 18:30, og sidste tur tilbage fra byggepladsen er kl. 19:10. Byggepladsen er svært tilgængelig både som bilist, på grund af manglende parkeringspladser i området, og som cyklist da der ikke er cykelsti langs rute 11 ud mod åen. Derfor opfordrer Vejdirektoratet alle interesserede borgere til at benytte sig af shuttlebussen. Det er gratis at tage med bussen og følge brobyggeriet.

“Militær invasion”

Uddrag af Pressemeddelelsen: Ripenserne kan godt begynde at forberede sig på en slags militær invasion. Det er dog en meget venligtsindet en af slagsen, når Ingeniørregimentet fra Skive Kaserne mobiliserer alle gode brobygningskræfter i regimentet og i ugerne 24-25 etablerer to midlertidige broer over Ribe Å.
Vejdirektoratet har bedt om militærets assistance til broerne, som trafikanterne skal benytte i halvandet år. Det sker mens, den nye, permanente klapbro over åen bliver bygget som del af projektet med udbygning af Rute 11 gennem Ribe.

Særlig ekspertise

”De to midlertidige broer over Ribe Å udgør en helt essentiel del af det samlede projekt. Trafikanterne skal vænne sig til at køre på militærbroerne i en periode på halvandent år, så de bliver en del af mange ripenseres hverdag den kommende tid. Samtidig er det et fascinerende syn at se de broer, som ellers anvendes i militære øvelser – og operationer, når der er brug for det – blive lagt ud for øjnene af én. Det kræver helt særlig ekspertise, og vi vil gerne give borgerne i Ribe muligheden for at komme tæt på arbejdet for en dag,” siger Vejdirektoratets projektleder Mike Boesen

Her skal broerne hvile på nordsiden

Spændende opgave for Ingeniørregimentet

Vi er i Ingeniørregimentet gIade for den mulighed, projektet giver os for at bygge broerne op ude i civilt terræn over en stor vandhindring. Der kommer til at køre meget civil trafik på broerne, også af den tunge slags. I det daglige øver vi os i at bygge broerne hjemme på Skive Kasernes øvelsesplads. Det er derfor en spændende opgave for regimentet, som vi gerne vil indvie lokalbefolkningen i Ribe i,” siger Lars Stoklund Pedersen, Major i Ingeniørregimentet.

Udstilling og gratis vand

På byggepladsen kan man desuden se en lille plancheudstilling om projektet og stille spørgsmål til projektlederne hos henholdsvis Ingeniørregimentet og Vejdirektoratet. Der er uddeling af gratis vand.
Er du interesseret i brobygning, kan du se processen i en godt 5 minutter lang video. Brug linket herunder:

Se i denne video en animation af, hvordan broerne bliver lagt ud

Annonce