Tekst og foto: René Jørgensen
17. juli 2024

Old Town Tattoo er flyttet til Dagmarsgade i Ribe

Old Town Tattoos indehaver, Frantz Anglmayer-Kempf, startede virksomheden i 2022 i Hviding, men er nu flyttet til Ribe. I de nyindrettede lokaler i Dagmarsgade 11 møder man Frantz, der begyndte sin karriere som tatovør i 1997. Frantz har dekoreret kroppe med citater, skrifter og motiver i stilarter fra old school til japansk i mere end 25 år. Moderne tatoveringer er ofte i sort og grå farver, og mange kunder viser et billede på deres mobiltelefon, som de ønsker at få tatoveret. Studiet tilbyder også piercinger.

Frantz har en vis tilknytning til byen, da hans mor stammer fra Ribe og er en Tonnesen. Da Frantz og RYK IND RIBEs reporter begge kommer fra de to største familier i byen, går snakken lystigt om fælles bekendte og venner.

I studiet møder man et skilt på kasseapparatet med teksten “Ja es tut weh” (Ja, det gør ondt). Men alle blæk og instrumenter er underlagt strenge registreringer og krav, så der er ingen grund til betænkeligheder i den retning. Frantz tatoverer ikke på alle steder på kroppen; huden skal kunne klare det, og for ham handler det også meget om tillid mellem tatovør og kunde.

Efter flytningen ind til byen er der kommet flere forbi studiet, især blandt de mange turister, der besøger Dagmarsgade. Frantz’ 25 års erfaring med det tyske sprog gør, at samtalerne flyder let med de mange tyske besøgende.

Væggene i studiet er dekoreret med flotte motiver, mange tegnet af Frantz’ far. En væg fortæller også familiens historie i billeder. På et af billederne ser man en dybt koncentreret Victoria, Frantz’ datter, som fik lov til at tatovere en blomst på Frantz’ ben, da hun var 14 år. Familiebillederne viser, at tatoveringer har en særlig plads i familiens liv.

Konditoren blev tatovør

Frantz’ erfaring stammer fra arbejdet i Tyskland, men oplæringen fik han fra sin far. Deres samarbejde fandt sted både i Tyskland og Danmark. Før Frantz begyndte at arbejde sammen med sin far, var han uddannet både bager og konditor, men han skiftede udsmykning af kager ud med kropsdele.

At Frantz’ far har været tatovør i Nyhavn leder tankerne hen på de kendte tatoveringer, man så hos mange ældre søfolk. Det var nok også et sted med sjov og ballade, når skibene lagde til.

Tak til Frantz for et hyggeligt besøg og en god snak.

Tatoveringer er ofte symboler

Mange mennesker vælger tatoveringer, der har en dybere symbolik eller repræsenterer vigtige værdier eller livsbegivenheder. Det kan være et symbol, der repræsenterer styrke, kærlighed, mod, frihed eller noget med personlig betydning. Sømandstatoveringer, måske i form af en kvinde på armen, er en traditionel form for kropsudsmykning, kendt helt tilbage til det 18. århundrede. Tatoveringer blev båret af søfolk og repræsenterede sejlskibslivets farlige og udfordrende karakter. Nogle mener, at en tatovering med tallet 777 symboliserer held og succes og viser optimisme og håb.

Frantz fik sin datter Victoria til at dekorerer benet med en rose, da hun kun var 14-år.

De nye omgivelser i Dagmarsgade får mange til at kigge ind i studiet.

Billedet viser hele familiens interesse for tatoveringer.