Ønske om lys på Haulundvej behandles i udvalg

/Ønske om lys på Haulundvej behandles i udvalg

Annonce

Ønske om lys på Haulundvej behandles i udvalg 2018-11-13T15:46:59+00:00

Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, tirsdag den 13. nov.

Med 70.000 besøgende om året er Storkesøen i Ribe en af de meget besøgte attraktioner.

Nu har indehaverne af Storkesøen henvendt sig til byrådsmedlem Anders Rohr Jørgensen (V) for at få lys på den del af Haulundvej, der går fra Rundkørslen ved Haderslevvej og forbi Storkesøen til Roagervej.

Årsagen er, at mange af Storkesøens gæster går eller cykler ind til Ribe i aftentimerne, og specielt om vinteren er det en mørk fornøjelse.

Anmodningen kommer på begæring fra Anders Rohr Jørgensen til behandling på det næste møde i udvalget for teknik og byggeri. På forhånd har forvaltningen meldt ud, at det er uhensigtsmæssigt med lys på den pågældende strækning, da den ligger udenfor bymæssig bebyggelse.

– Men sagen er, at der tidligere har været gadelys på strækningen. For ikke mange år siden blev gadelyset nedlagt formentligt fordi det sad på træpæle, der blev fjernet, men alle kabler ligger fortsat i jorden. Strækningen ligger meget tæt på byen, og der er også et færdselssikkerhedsmæssigt aspekt i ansøgningen. Storkesøen har virkeligt mange besøgende, så jeg går ind for, at der etableres lys på strækningen, siger Anders Rohr Jørgensen.

 

Annonce