Odins plads, banegården, busterminalen og Vedels Anlæg – centrale samlingspunkter

Hjem/Artikler, Nyheder, Så' det sagt!/Odins plads, banegården, busterminalen og Vedels Anlæg – centrale samlingspunkter

Annonce

Project Description

Tekst Johnny Tauman            Dronefoto: Ove Detlevsen
9. februar 2019

Odins plads – byens bedste og flotteste parkeringsplads – placeret direkte over for Ribe Banegård med Ribe Brandstation og Lokalpolitiet i Ribe – rummer tillige Museet Ribes Vikinger.
Mange, mange turister og rejsende besøger Odins plads ved Ribes trafikale centrum, der også omfatter Rutebilstationen – eller med måske rettere Busterminalen. Når madstationen kommer fra start, vil tilstrømningen forhåbentlig tage til. enSom nabo finder vil Byens smukkeste anlæg – direkte ned til Mølledammen: Vedels anlæg, der nu er på vej mod et markant jubilæum – nemlig 150 år.

Vedels anlæg

Esbjerg Kommune skriver på hjemmesiden: ”Gennem de seneste år har Esbjerg Kommune renoveret og fornyet store dele af Vedels Anlæg. Det ses bl.a. på stierne, beplantningen og en ny stor oval grusplads omkring busten af historikeren Anders Sørensen Vedel, som har lagt navn til anlægget. Han boede i Ribe fra 1582 til sin død i 1616.
Gruspladsen er omkranset af en stor bøgehæk, der omslutter opholdsrummet.

Venter på hækken

Indgangen til Vedels Anlæg fra rundkørslen vil med tiden danne en 4-5 meter høj bøgeportal ind i anlægget. Bøgehækken i den modsatte ende med udsigten over åen vil derimod være 80 cm høj. Dette betyder foruden at få en afskærmet og markant plads, vil Vedels Anlæg nu også få en egentlig hovedindgangen. Hækken er endnu ikke vokset op til den ønskede højde, og imens den vokser til, kan den se ud som om, at den mangler at blive trimmet. Man kan dog begynde at fornemme formen, som langsomt træder frem.

Invitation til ophold

På pladsen er opstillet flere borde-bænke sæt, hvor byens indbyggere og gæster kan sidde og nyde udsigten og de mange blomster i de nye bede på pladsen. Hovedtanken er at skabe et grønt rum, hvor man har lyst til at være i længere tid. Dette rum skal også være en visuel oplevelse og det indtryk vil den skulpturelle bøgehæk også bidrage til på sigt.”

Bevar den flotte udsigt over Mølledammen.
Så` det sagt!

Annonce