(Tekst Hasse Jørgensen, mandag den 8. juli 2024)

Al tyder på, at der formentligt var tale om en ulykke, som kostede en 21-årig kvinde livet i Lustrup. En obduktion mandag viste, at der ikke er noget, der tyder på, at der ligger en strafbar handling bag dødsfaldet.

Det oplyser Syd og Sønderjysk Politi i en pressemeddelelse sent mandag eftermiddag.

Som tidligere beskrevet fik Syd- og Sønderjyllands Politi søndag klokken 12.46 en anmeldelse om, at der var fundet en livløs kvinde i Lustrup syd for Ribe. Der var tale om en 21-årig kvinde fra lokalområdet, der lørdag aften var til studenterfest i Lustrup-Damhus Forsamlingshus. Et område omkring forsamlingshuset var afspærret gennem flere timer, hvor politiet arbejdede intensivt med generel sporsikring, vidneafhøringer og andre efterforskningsmæssige indsatser, ligesom der mandag blev gennemført enkelte undersøgelser.

Politiet efterforskede fra begyndelsen bredt for at få klarlagt omstændighederne omkring dødsfaldet, herunder om der var tale om en ulykke eller om der lå en strafbar handling bag dødsfaldet. Der blev søndag aften foretaget et retslægeligt ligsyn på stedet, hvor de foreløbige undersøgelser tydede på, at der ikke lå en strafbar handling bag dødsfaldet. Mandag blev der gennemført en obduktion.

– Vi mangler i øjeblikket resultatet af nogle enkelte undersøgelser, så det efterforskningsarbejde fortsætter. Men resultatet af obduktionen i dag taler for, at der var tale om en ulykke, og ikke at der ligger en kriminel handling bag dødsfaldet. Det forventer vi ikke, at resultaterne af de sidste undersøgelser ændrer noget ved, siger vicepolitiinspektør Karsten Hulmose.

Den Mobile Politistation var i Lustrup mandag, hvor også Offerrådgivningen og en beredskabspræst var klar til at tale med alle, der ønskede det.

Politiet har ikke yderligere oplysninger. Det ligger således ikke klart, hvilken form for ulykke, den unge kvinde har været ude for.