Tekst Hasse Jørgensen, onsdag den 10. april 2024

Navnene på de nye områdeledere og skoleinspektører, der tiltræder deres stillinger med den nye skolestrukturs indførelse efter sommerferien, er nu offentliggjort.

Den nye struktur betyder, at de syv skoledistrikter nedlægges, og at der oprettes 24 selvstændige skoler med hver deres leder og afdelingsledere. Desuden oprettes der tre nye områder med hver deres områdeledere og administrative ledere. Disse skal være sparringspartnere for de respektive skolers ledelse.

I område Syd Øst, der omfatter Ribe-området, bliver den hidtidige skoleinspektør Anita Kallesø områdeleder med Morten Andersen som administrativ leder.

På Ansgarskolen bliver Torben Visti Jørgensen leder med Line Birkedal og Michael Sommer Larsen som afdelingsledere.

På Gredstedbro Skole bliver Kenneth Kirkeby leder med Gitte Møller som afdelingsleder.

På Vadehavsskolen, tidligere Egebæk-Hviding skole, bliver Ditte G. Nielsen leder mens stillingen som afdelingsleder er vakant og opslås ledig.

På Vittenbergskolen bliver Pernille Fast leder mens Anna Kirstine Villadsen besætter den ene stilling som afdelingsleder for den almindelige skole, mens den anden er vakant og opslås ledig.

For specialskolen bliver Mette Kjær og Helle Fink Lykke afdelingsledere

I februar godkendte et flertal i Esbjerg Byråd forslaget til den nye struktur for Esbjerg Kommunes dagtilbud og skoler, der træder i kraft den 1. august 2024.

På skoleområdet betyder det, at de syv nuværende skoledistrikter bliver nedlagt, så kommunen fremover får 24 selvstændige skoler med eget skoledistrikt, skolebestyrelse og skoleleder, og skolerne får de samme navne som i dag bare uden distriktsnavnene hægtet på. Dog skifter Egebæk-Hviding Skole tilbage til sit gamle navn, Vadehavsskolen, og Darum Børneby fortsætter som i dag. Desuden skal tre områdeledere og tre administrative ledere understøtte og rådgive skolelederne i opgaverne omkring administration, økonomi og ledelse.

Intention om stærke ledelsesteams

Siden byrådets beslutning har Børn & Kultur arbejdet med at få matchet ledere og stillinger, og på skoleområdet drejer det sig om de nuværende distriktsskoleledere, administrative ledere og pædagogiske ledere. Alle har haft mulighed for skriftligt at tilkendegive deres interesse og søge de stillinger, som de har ønsket, og det er blevet fulgt op af individuelle tilkendegivelsessamtaler.

– Vi er gået til opgaven med stor respekt og ydmyghed, og vores klare intention har været at skabe stærke ledelsesteams, som sikrer stabilitet og udvikling både for skolerne hver for sig og for kommunens samlede skolevæsen. Vi har gjort vores bedste for at imødekomme alles ønsker så godt som muligt, og vi har nu fået puslespillet lagt sådan, at alle nuværende ledere er blevet tilbudt en stilling i den nye struktur – dvs. enten som skoleleder, afdelingsleder, områdeleder eller administrativ leder. Desuden er der enkelte ledige stillinger, der vil blive slået op, forklarer skolechef Morten Mærsk Schmidt.

Alle ledere er blevet orienteret individuelt, lige som ansatte og forældre på skolerne har fået en oversigt over, hvilke stillinger lederne hver især er blevet tilbudt.

Områdeledere i dagtilbud

Et flertal i byrådet vedtog også en ny struktur for Esbjerg Kommunes dagtilbud, som fra den 1. august bliver samlet i fem områder i stedet for syv. De nye områder får navnene Nord, Vest, Midt, Øst og Syd, og her faldt ledelseskabalen på plads i marts. Det betyder, at Helle Langaa bliver områdeleder for Nord, Susanne Olesen for Vest, Tine Kirkegaard for Midt, Anette Kortegaard for Øst og Helle Rohde for Syd.

I hverken dagtilbud eller skoler fører den nye struktur flytning af børn med sig, og de bliver alle, hvor de er i dag, lige som de nuværende ledere til fulde passer deres job op opgaver frem til den 1. august, hvor den nye struktur for både dagtilbud og skole træder i kraft.