Tekst Hasse Jørgensen,  foto René Jørgensen, onsdag den 15. marts 2023

Et sikkert tegn på, at vi er på vej til påske, er Domkirkens traditionelle passionsgudstjeneste, som i år holdes tirsdag 21. marts klokken 19.

”Passion” henviser til Kristi lidelsesberetning, der jo udspiller sig i påskedagene. Mængder af musik er inspireret af den dramatiske historie – også helt aktuelt og lokalt: Troels Pedersen, Varming, har skrevet tekst til en helt ny passionsarie, som er sat i musik af aftenens dirigent, domkirkens kantor Jonas Hunt. Den bliver fremført af Klara Dalsgaard, der synger mezzosopran og går på Sankt Annæ Gymnasiums MGK i København. Hun bakkes op af yderligere tre fra sin musikerfamilie: Ulrich Ortmann, der spiller obo i DR Symfoniorkesteret, hans hustru Eva Katrine Dalsgaard, bratschist i Copenhagen Phil, og hendes søster Karin Dalsgaard, der spiller cello både i orkester, men især som solist i hele landet.

Passionsgudstjenesten bliver med den megen musik en ganske særlig oplevelse. Foruden solosang og ensemblespil medvirker Domkirkens Pigekor og det nystiftede Ungdomskor samt Ribe Kammerkor. Som tidligere læses gudstjenestens tekster af konfirmander fra Riberhus Privatskole, ligesom både sognepræst Signe von Oettingen og domorganist Birgitte Ebert medvirker.