Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto Johnny Tauman og privat, onsdag den 29. marts 2023

Ribe får på mandag den 3. april en helt ny unik mulighed for en oplevelse.

Den dag starter Lasse Bonde Møller og Søren Ole Clausen udlejningen af nogle eldrevne både, som lejerne kan bruge til en kortere eller længere tur på Ribe Å.

Projektet har været under udvikling gennem adskillige måneder som tidligere beskrevet i Ryk Ind Ribe, men nu er de to klare til at kaste fortøjningerne og lade bådene sejle med gæster på åen.

I første omgang er der tre både til rådighed til udleje, og Lars Bonde Møller og Søren Ole Clausen fortæller, at der allerede har været stor interesse for at leje bådene. Det kan de to følge på hjemmesiden Boat of Ribe, hvor udlejningen foregår, og hvor der i de seneste dage har været meget stor aktivitet.

Bådene kan lejes i en time, i tre timer eller i fire timer, og som de to udlejere siger: – En time er for familien med utålmodige børn. Her kan man lige nå at sejle tre gange frem og tilbage langs Skibbroen. På tre timer kan man nå til kammerslusen og lige nå at gå op på restaurationen og få en forfriskning, mens man på fire timer også kan nå at få en ”bid brød”.

Bådenes kapacitet er på otte personer, og de er forsynet med kalecher, som hurtigt kan trækkes for eller af alt efter vejret.

Bådene er velegnede til mange forskellige arrangementer:

– Da vi kun har tre både til rådighed endnu, sker udlejen efter princippet ”først til mølle”, men vi kan af de henvendelser, vi har fået på hjemmesiden, se, at der er stor rift om bådene både til konfirmationer, studentergilder og mange andre fester og familiesammenkomster. Vi kan også se, at mange har købt gavekort til ham eller hende, der i forvejen har alt, fortæller Lasse og Søren.

De kan også fortælle, at de gange, de har været nede ved bådene for at arbejde med dem, har de mødt meget stor interesse fra folk, der er kommet og har spurgt dem om dette og hint.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Lasse Bonde Møller og Søren Ole Clausen er klare til at lade bådene stå til søs

– Vi har mærket en virkelig stor respons. I virkeligheden er Ribes historie jo bygget op omkring åen og havet, og det er da dejligt, at vi nu kan skabe en attraktion, som udnytter vandet. Det er fint med museer og domkirke, men nu kommer vi med en helt anden attraktion, siger Lasse og Søren.

Fakta

Bådene kan rumme 8 personer. De sejler på el og kan sejle fra Ribe til Kammerslusen og retur tre gange på en opladning. Opladningen foregår om natten, hvor bådene ligger stille. De må kun sejle i de lyse timer.

Priserne er 499 kroner for en time, 799 kroner for tre timer og 999 kroner for fire timer.

Annonce