Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto Ribe Kunstmuseum

Mens påsken er over os og den anmelderroste kunstudstilling Michael Ancher og kvinderne fra Skagen synger på sidste vers, har Ribe Kunstmuseum taget et nyt, spændende initiativ. Museet giver fremover mulighed for, at gæsterne kan spise en platte i cafeen. Og så sørger museet også lige for, at der er noget for børnene i påskedagene. De kan gå på skattejagt, og gennemføres den, er der et rigtigt påskeæg i præmie.

Men tilbage til muligheden for at stille den større sult på museet. Der er indgået en aftale med restauration Sælhunden, der leverer platten, hvis man blot husker at bestille den klokken 16 dagen før, den skal indtages. Plattens indhold vil være bestemt af årstiden og udbuddet af lokale råvarer, men der vil altid være to slags fisk og to slags kød på.

Ancher-udstillingen er som bekendt et samarbejde mellem Skagens Kunstmuser, Den Hirschsprungske Samling og Ribe Kunstmuseum. Sidste chance for at se den er den 28. april, hvorefter udstillingens værker returnerer til de respektive museer.

Efter den 28. april vil museets første sal være lukket frem til den 17. maj, hvor udstillingerne Kristian Zahrtmann. Queer, Kunst og lidenskab samt Johannes Wilhjelm – Fra Italien til Skagen vises.

Annonce