Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, fredag den 20. november

Julen nærmer sig med hastige skridt, og det kan for alvor ses på Torvet i Ribe.

I ejendommen Torvet 8, hvor My Flowers hidtil har sørget for smukke dekorationer, og hvor Sæbehuset i kælderetagen har bidraget til den personlige hygiejne, bliver der nu øget aktivitet.

Anker Andsbjerg, der sammen med hustruen Helle driver sæbehuset, er begyndt at sælge juletræer fra adressen, og omkring 1. december rykker Georg Rasmussen også ind i bygningen, hvor han fra stuetagen vil sælge nogle meget fine træskærerarbejder.

Georg Rasmussen har bl.a. lavet nogle meget fine collager, ligesom han selv har designet og fremstillet både rensdyr, hunde og andre figurer. Det hele er 100 procent håndværk, og der er udelukkende brugt forskellige træsorter samt for collagernes vedkommende også maling, og samtlige værker og figurer bærer præg af perfektionisme.

Anker Andsbjerg får juletræerne fra Allan Løndorff, der selv avler sine juletræer, og som selv de foregående år hver weekend har været på Torvet for at sælge træerne.  Nu er salget overdraget til Anker Andsbjerg, der kan sælge træer fra 125 kroner og opefter.

Allan Løndorff fortæller, at det klart er Nordmannsgran, der er danskernes foretrukne juletræ.

– 95 procent af de træer, der sælges i Danmark, er af denne sort, siger Allan Løndorff.

Georg Rasmussen med et fornemt relief af Humphrey Bogart

Nogle af Georg Rasmussens meget smukke figurer.

Annonce