Nu er det vigtigt for ministeren at mødes med borgerne

/Nu er det vigtigt for ministeren at mødes med borgerne

Annonce

Nu er det vigtigt for ministeren at mødes med borgerne 2018-08-09T06:41:54+00:00

Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, torsdag den 9. august

Der er lagt op til et spændende borgermøde om den planlagte højspændingsledning gennem Vestjylland.

Mødet holdes som tidligere omtalt tirsdag den 14. august i Ribe Fritidscenter med start klokken 18.30, og det nye ved dette møde i forhold til det første borgermøde er, at det er ministeriet, der står som arrangør og at energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) selv deltager.

Tidligere har ministeren ikke været meget for at komme til Vestjylland og besigtige forholdene samt mødes med de lokale. Men det sker altså nu.

Mødet i Ribe handler om den sydlige del af den 170 kilometer lange højspændingsledning, som Energinet vil have hængt op på 35 meter store og brede master, mens lokalbefolkningen generelt vil have ledningen i jorden af hensyn til mennesker og natur. Den nordlige del af strækningen fra Idomlund til Endrup drøftes på et møde i Verde den 27. august.

Forud for mødet siger ministeren i en pressemeddelelse: – Det er vigtigt for mig at være i tæt dialog med de borgere, der bliver berørt af de nye elforbindelser, der samlet bliver en 170 km linjeføring fra Idomlund til grænsen. De nye elforbindelser spiller en vigtig rolle i omlægningen af dansk energi fra sort til grøn. Men grønne tiltag har også en sideeffekt, og her skal vi lytte til de berørte borgere, så vi sammen kan finde en måde at gennemføre projekterne på, der er så skånsom som mulig for borgere og natur.

Energinet giver på mødet en teknisk gennemgang af projekterne, hvorefter ministeren og Energinet vil tage imod forslag og ideer og svare på spørgsmål fra salen.

Annonce