Tekst & Foto: Johnny Tauman
15. november 2023
– Jeg blev nok allerede inspireret i det kulinariske, da mine forældre i hjemmet på Finsensvej eksperimenterede og skabte forskellige velsmagende sydlandske retter, fortæller 26 årige Nis Bladt-Hansen, da RYK IND RIBE møder ham på Turistkontoret med en stak brochurer og visitkort omhandlende en Pop Up Restaurant på Mellemdammen. Han fortæller videre, at han allerede som barn blev fascineret af, hvad gær kan gøre ved ingredienserne i en dej. Denne oplevelse har bundfældet sig og inspireret mig.
Fra Engbo til gymnasiet
Men ellers var det ikke noget i barndommen og ungdommen, der pegede på, at Nis skulle være medskaber af et Galleri med kunstværker og madoplevelser – nærmere bestemt Galleri Trip ved Godsbanen i Aarhus, hvor huslejen er rimelig. Nis blev passet i daginstitutionen Engbo – hvor det både blev til en tid i vuggestuen og børnehaven. Herfra gik det via Valdemarskolen (Ansgarskolen) til en festlig gymnasietid på Ribe Katedralskole.
Fire madoplevelser
Og nu skal Nis Bladt-Hansen og kammeraten – den 25 årige Johannes Møller Fogh – så prøve kræfter med et unik Pop-Up tilbud over to weekends i spisestedet Terpager & Co.
– Det er i mine forældres café, som vi låner d. 24. og 25. november samt 1. og 2. december, at vi for 350 kroner vil byde på en kulinarisk spiseoplevelse i godt selskab og hyggelige omgivelser, lyder det med begejstring fra Nis, der gør opmærksom på, at der kun er plads til 23 gæster pr. aften.
Nyder inspirationen fra Europa
Hvad skal du så lave herefter, indtil I igen kan åbne Galleri Trip? – Det er vigtigt, at vi får hentet en masse inspiration ude i Europa – og derfor skal jeg lige en smut forbi Frankrig og Spanien med Johannes, fortæller en begejstret Nis, der også i 3 måneder har rejst Europa tyndt på landevejen i en varebil sammen med Bastian Thorup, der også en del af Galleri Trip.
– Vi kørte uden plan – først i det gamle Østeuropa og nåede til Budapest. Herfra gik turen videre over Østrig, Italien til Sydfrankrig.
– Johannes har tidligere været på opdagelsesrejse til Albanien, mens jeg godt kunne tænke mig at besøger Georgien, funderer Nis, der først skal forbi forældrenes sommerhus i Flassan, Provence-Alpes-Côte d´Azur i Frankrig.
Arbejdede som tjener
Inden du begyndte på det der med Pop Up-restauranterne, så må du da have fået inspiration hertil. Nis smiler – og fortæller så: – Ja, jeg har da været tjener på 8 måneder på et hotel i Norge!
Og så naturligvis været med i Terpager & Co i en 3 års periode. Jo, Tiden går!
Bestil bord
Afslutningsvis nævner Nis Bladt-Hansen lige, at den fjerde person, som driver Galleri Trip, er Victor Fabricius fra Aarhus.
Har du lyst til at deltage i Pop Up aftenerne, så kan der bestilles bord på tlf. 4232 7479.