Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, tirsdag den 14. maj 2019

I de 67 år, der har været holdt Tulipanfest i Ribe, er der skabt mange gode traditioner i forbindelse med festen. Og en af dem er, at der på Stenbohus og i Navergården serveres en masser god musik startende torsdag aften med både lokale musikere og kunstnere fra hele Danmark. Dermed er stederne blev nogle af de steder, hvor ”gamle” ripensere mødes, når de kommer til Ribe for at deltage i Tulipanfesten, der som bekendt afvikles i Bededagsferien over hele byen.

Der er lavet et meget bredt og alsidigt musikprogram i Navergården og på Stenbohus, og i Navergården er der i år gjort ekstra ud af forberedelserne, så publikum kan få en god oplevelse.

– Vi ved jo ikke, hvordan vejret arter sig, selv om vi selvfølgelig håber, det bliver godt. Men vi har sørget for store terrassevarmere, og da 80 procent af gården er overdækket, og der altid er læ, er der ingen tvivl om, at publikum uanset vejret kan få en god oplevelse, siger den ene af indehaverne af Stenbohus og Navergården, Carsten Berthelsen, der ser frem til en rigtig god tulipanfest. Sidste år trak den fulde huse i Navergården og på Stenbohus, og med årets musikprogram er der gode udsigter til det samme i år.

Bøllebanden lægger ud torsdag aften i Navergården efterfulgt af Dust of Blues. Det er et band, der består af lutter Ribemusikere, eller musikere, der har en fortid i RIAMUF.

Aftenens højdepunkt bliver De Store, der består af Ribe-drengen Thomas Fleron og Troels Skjærbæk. Netop de to er et særdeles populært par i domkirkebyen og har ved adskillige lejligheder trukket fulde huse, der hvor de har spillet.

Derefter går det løs med CV Jørgensen Jam fredag aften efterfulgt af halvfemserfest. De lokale Roots in Suits sørger for festen lørdag aften sammen med Danmarks bedste Dizzy Miz Lizzy band, Waterline.

På Stenbohus starter musikken et minut i midnat hver aften. Torsdag aften er det Interstate 24 – Martin Løjborg, der går på scenen, og fredag er det High Voltage, mens High Way Jam lørdag aften slutter Tulipanfesten for i år.

Annonce