Tekst: René Jørgensen foto: pressefoto
12. juni 2019.

Narko: Byen er betændt.

Så hårde er ordene, som en bekymret mor sender til RYK IND RIBE.

Selv om politiet i Ribe gør en stor indsats, kan det ikke fjerne bekymringen hos en mor, der alt for godt ved hvor svært det kan være, når man føler sig alene med et problem – et problem, der kan handle om liv eller død.

Alt for mange unge er i misbrug, og selv om de kan få hjælp til misbruget, så sker det ikke – de bliver i misbruget.

– Som pårørende er man meget alene, fortæller denne mor, der gerne vil være anonym, men redaktionen kender navnet på pågældende.

Det er nogle gange svært at forstå de forskellige systemer. I psykiatrien kan de unge ikke få hjælp, hvis de er misbrugere, men som moderen skriver, hvad er misbrug og hvad er diagnose? – Jeg synes, at de unge er overladte til sig selv – også selv om der på behandlingssteder udskrives medicin, men det gør dem jo ikke mindre afhængige.

Som pårørende kender man kun navnet på den unge, men ikke andres pårørende. Derfor er det da også mit håb, at vi kan lære hinanden at kende, når misbrugscentret afholder mødet for pårørende til alkoholikere og udsatte i Ribe.(læs opslaget om mødet på RYK IND RIBE).

– Det er jo ikke sådan, at de unge ikke får hjælp, men der mangler ganske enkelt et lokalt tilbud, der kan passes ind til de unge her i byen, for at få dem ud af stofafhængigheden, slutter moren med spørgsmålet: ”hvor mange unge skal dø af stoffer? De tror, de er udødelige – også selvom en ung mand i Ribe for kort siden ganske tragisk døde af sit misbrug. Jeg føler med den unges familie, derfor skal der også gøres noget nu, slutter brevet til RYK IND RIBE.