Tekst og foto: Renè Jørgensen
16. marts 2023.

Vinyl Venner Vender Vinyl

Den 8. marts er Kvindernes Kampdag. Dette er bl.a. baggrunden for aftenens tema for Vinyl Venner Vender Vinyl på Termansens i Ribe den 22. marts kl. 19:30, hvor deltagerne præsenterer en LP med en markant kvindelig sanger eller musiker og samtidig spiller et enkelt nummer fra denne LP. Og selvfølgelig kommenterer dette valg, fortæller Christian Quvang fra Termansens.

Der er mindst to grunde til at fokusere mere på kvindelige kunstnere indenfor alle musikkens genrer – lige fra pop, folk, country og rock til jazz og opera mv.

For det første dokumenterer forskellige undersøgelser desværre, at festivaler, radioer og tv’s sendeflader i den grad domineres af mandlige kunstnere. Det er i al beskedenhed en del af baggrunden for aftenens tema. For det andet og måske vigtigere er det, at der, som alle ved, findes et hav af kvindelige kunstnere, der i den grad er brændt igennem med udgivelser og optrædener med fremragende musik, hvor genrer er blevet udfordret musikalsk og tekster har åbnet vores øjne for nye perspektiver og forståelser af alt fra kærlighed til politik.

Ingen kunstnere nævnt så ingen glemt! Men listen over betydende kvindelige sangere og musikere er uendelig og en kilde til stadig glæde for alle på kloden – uanset køn.

Venylens venner håber, at deltagerne vil præsentere deres bud på en markant kvindelig sanger eller musiker, der kan inspirere alle deltagere til at gå på opdagelse i, for den enkelte deltager, nye og dermed hidtil ukendte kvindelige kunstnere og udgivelser.

Det er et vigtigt formål med vores VVVV aftener – at opdage det nye og at gøre dette sammen med andre i hyggeligt samvær over en god snak og en kop kaffe, en øl eller et glas vin.

Deltagelse er gratis; tilmelding på quvang@stofanet.dk