Project Description

Tekst: Renè Jørgensen foto: privat
13. juli 2020.

Bag om musikken: Møller & Skuldbøl

Fredag optrådte Møller & Skuldbøl i det klassiske danske sommervejr på pladsen ved Hotel Dagmar. En kort forsinkelse på grund af vejret, så var de i gang igen. På fredag kan du møde duoen igen på pladsen ved Hotel Dagmar, hvis du ikke nåede fredagens optræden.
Den populære duo er engageret til endnu en fredag med musik og hygge på torvet.

Fra Ærø til Årø

Duoen har været en tur på Ærø, og både Gram, Rødding og Årø er på programmet for 2020. Desværre blev Tulipanfesten aflyst, hvor var duoen også hyret.
– Vi har aftale med flere om også at improvisere med hensyn til arrangementer, såvel med at rykke indenfor eller lave arrangementer, hvis der er forrygende vejr eller andet, fortæller duoen.

Men hvem er de egentligt

Den gamle Ribe-dreng Søren Møller er nok af mange kendt som Søren fra Roklubben, men med en far, der spillede violin, lå det lige som i kortene, at Søren ville være spillemand. Som en af de gamle drenge fra Gravsgade, kan Sørens musiske udfoldelse ikke komme bag på en.

Søren tog initiativet

Mads Skuldbøl er en erfaren guitarist. Som ni årig startede han, men allerede som seks årig fik Gredstedbro-drengen interesse for musikken. Mads Skuldbøl bor i dag i Gram, men har tidligere boet mange år i Ribe. Mads har kendt Søren i over tredive år, og spillede tidligere lidt sammen. Det blev først til duoen Møller & Skuldbøl, da Søren flere år senere kontaktede Mads for at lave en duo med et par guitar.

Mads underviser

Mads Skuldbøl er en del af den generation, som startede i Ribe Musikskole og fortsatte over i Riamuf.  Senere begyndte Mads at undervise i guitar og sammenspil i både musikskolen og ungdomsskolen i Ribe.

Bredt repertoire

Både Søren Møller og Mads Skuldbøl har mange års erfaring i mange forskellige musikalske sammenhænge, inden de blev en duo i 2017. De har efterhånden opbygget et ret bredt repertoire – ud fra en fornemmelse for hvad der fungerer godt, når de spiller. Begge hører en masse forskellig musik, hvilket giver dem en masser inspiration at trække på.

Plads til leg

– Der er altid plads til leg og improvisation, når numrene fortolkes. Musikken og sangene leveres som akustisk ”roots” musik med et strejf af elguitar, og med rødder i folk, rock, pop & bluesgenren krydret med Møller & Skuldbøls egne fortolkninger af både nyere hits og klassikere, skriver de to musikere på deres hjemmeside.

”Fedterøv” og Fald min engel”

Måske er vejret ikke det bedste, men med et bredt repertoire – lige fra danske Folkeklubben med ”Fedterøv” og ”Fald min engel” med TV2 til de legendariske kunstner Bob Dylan og Eric Clapton – er på setlisten. Man finder de to sidstnævnte med numre som ”Don`t think twice, is allright” og ”Down and out” – så kommer varmen indefra og giver lidt rokkende stole og taktslag med fødderne.

Næste gang 24. juli

Der er lagt op til god underholdning på torvet, og igen den 24. juli byder hotellet på endnu en lokal duo. Godt vejr kan vi ikke love, men vi kan love god underholdning af lokale kunstnere.

Annonce