Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman    Collage: Privat
22. oktober 2021

På Strengevej i Lustrup har Janni & Alex Weis Fenn skabt en unik perle ved at ombygge en staldbygning fra 1927 til Lustrup Farmhouse – et farmhouse med 6 ferielejligheder, som indbyder til ferie og ro i landlige omgivelser med højt til himlen og med udsigt til marker.

– Gæsterne kommer fra alle verdenshjørner, men danskerne har også fundet os, hvilket er dejligt, fortæller Janni. Det første, gæsterne lægger mærke til, er ud over roen, den flotte natur, der ligger på terrassesiden. Her er der biodiversitet for alle pengene forankret i en respekt for naturen og dens muligheder.

Jordvarme og solcelleanlæg

Lustrup Farmhouse har fokus på miljøet og naturen – og hovedparten af energien kommer fra jordvarme og et stort solcelleanlæg, som står placeret på en mark øst for ejendommen på Strengevej. Der er ved at blive installeret affaldssortering i hver lejlighed, og gæsterne opfordres til genbrug.

– Vi ber’ vores gæster om at spare på energien ved at slukke lyset, når de forlader lejlighederne og ikke lade deres opladere sidde i stikkontakter 24 timer i døgnet. Det bliver modtaget positivt, da vi alle nok ønsker at hjælpe til for at passe på miljøet og hinanden, fortæller Janni.

Gæster ønsker mulighed for opladning af biler

Hvad bliver det næste? – Jo, vi oplever en markant stigning i henvendelser fra udenlandske gæster, som ønsker muligheden for opladning af deres elbiler. De kommer kørende langvejs fra og ønsker en destination, hvor det er nemt for dem at planlægge en ferie. Det forstår vi godt og undersøger nu muligheden for ladestationer hos os, lyder det fra Janni, som tilføjer: – Og så bliver det bemærket i udlandet, at vi er miljøvenlige og det er dejligt.
– Lustrup Farmhouse ønsker jo, at gæsterne vælger at besøge os, Ribe og Vadehavet. Det bliver dermed en win-win for alle, bliver den sidste besked fra Janni Weis i denne omgang.

Annonce