Tekst og fotos Hasse Jørgensen, onsdag den 15. maj 2024

Mens forårssolen sendte sine varme stråler ned over Ribe, dalede der en mild pengeregn ned over foreninger og organisationer fra Ribe og Omegn.

Det var søsterlogen nr. 38 Sct. Catharinæ, der uddelte ikke færre end 40.300 kroner til velgørende formål. Det skete ved en formfuldendt ceremoni i logebygningen i Sct. Peders Gade.

Søster overmester Susanne Nielsen forestod uddelingen af de mange, rare penge. Pege, logesøstrene har tjent ved det årlige julemarked, hvor de ting, der sælges, stort set alle er fremstillet af søstrene selv.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Søster overmester Susanne Nielsen bød velkommen, fortalte om logen og uddelte de rare penge.

I sin velkomst fortalte Susanne Nielsen om logen og dens virke, hvor hovedtemaerne er medmenneskelig kvalitet, etik og humanitær indsats. Og mens det etiske retter sig mod den enkelte person, er det humanitære rettet mod samfundet udenfor bl.a. med besøg hos syge og hjælp til svagt stillede.

Loge nr. 38 Sct. Catharinæ har eksisteret I 67 år, og pengeuddelingen fandt sted på logens stiftelsesdag.

Der var i år 23 ansøgere om midler til logen, og af disse blev de ti imødekommet.

Modtagerne var: Den rullende Kagemand til børnefødselsdage 4.000 kr., FDF Gredstedbro til værktøj 2.000 kr., Børns Voksenvenner til udflugt 4.000 kr., Ribe Dykkerklub Sælhunden til foredrag 3.000 kr., Hviding IF Gymnastik til flik flak træner og letvægtsrullemåtte 8.300 kr., Ribe Pensionistforening til foredrag 2.000 kr., Selvhjælp Syd til oprettelse af selvhjælpsgrupper 4.000 kr., Stafet for Liget til deltagergebyr og fortæring 4.000kr., plejehjemmet Margrethegården til højskolesangbøger 5.500 kr. og KFUM Spejderne til 35 sangbøger 3.500 kr.

Efter overrækkelsen af de mange, rare penge, takkede repræsentanter for de forskellige foreninger og organisationer for donationerne.

Glimt fra overrækkelsen af pengene.