Tekst & Foto: Johnny Tauman
20. november 2021

Ribe-Esbjerg HH kørte i 2. halvleg storholdet fra Aalborg Håndbold ud af banen med ikke mere end (23-15) – og grundlagde dermed en højst overraskende sejr på (36-33) efter at have været bagud med fem mål ved pausen (13-18).

En helstøbt holdpræstation

Det var en holdpræstation med Miha Zvizej i spillehumør – og en sikker skytte, når chancerne bød sig. RYK IND RIBE har ved flere lejligheder efterlyst krigeren i Miha Zvizej – og der er tilbage. Han blev også fortjent hædret som Kampens spiller.

Svingende 1. halvleg

Det hele begyndte ellers, som det har været tilfældet i mange kampe i denne sæson. Trods flere positive elementer, hvor Miha Zvizej endelig fik vist viljestyrke og scoret et fremragende mål til (8-9) – og Mathias Jørgensen i et kontraspil løb fra de ”trætte” Aalborg spillere, som havde svært ved at finde motivationen.

Torben Petersen og holdet kom i en periode i menneskehænder

Der blev endda plads til en scoringspause ved stillingen (8-10) – fra 16:41 til 24:10. Godt 7½ minut, hvor udeholdet dog kun scorede tre mål – og bragte sig foran med (8-13):
Emil Grønbechs forsøg reddet
Torben Petersens skud på stolpen
Jonatan Mollerups skud reddet
Jonas Larholms skud reddet
Jonatan Mollerups skud på stolpen
Dertil kom også et misbrugt straffekast.

Aalborg Håndbold holdt fem måls afstanden til pausen, hvor måltavlen viste (13-18).

Træneren VILLE vinde

INGEN af de 781 tilskuere troede vel på, at Aalborg Håndbold kunne besejres. Men Anders Lentz Thomsen, der har fået opgaven at lede holdet gennem kampene mod Aalborg og Skjern Håndbold på onsdag ville det anderledes. Og han fik spillerne med på ideen og konceptet.

Udligningen kom efter 43 minutter

Efter godt 43 minutter udlignede Mathias Jørgensen på straffekast til (22-22), hvilket straks udløste en Team-Time-Out fra Aalborgs cheftræner Stefan Madsen. Det var første gang hjemmeholdet havde kontakt – og det skabte liv i Blue Water DOKKEN, hvor tilskuerne nu pludselig øjnede en mulighed for sejr.

I front – og så udligning

Sune Iversen bragte hjemmeholdet i front for første gang (24-23), men Aalborg udlignede (24-24).
Miha Zvizej fik bolden i mål i hurtig contra (25-24), men Aalborg udlignede (25-25).

Søren leverede redningerne, da det brændte på

Plus to efter målmandsredning

Men så skete det uventede! Efter Emil Grønbechs mål til (26-25), diskede målmand Søren Rasmussen op med et kæmpe redning. I det efterfølgende angreb kom REHH på plus to ved Torben Petersen (27-25).

Fire måls føring

Herpå kom en gylden periode med sikre scoringer af Torben Petersen og Sune Iversen – og pludselig viste måltavlen (30-26). Team-Time-Out til Aalborg med 7½ minut tilbage. Udeholdet spillede sikkert og reducerede med to hurtige mål (30-28).

Søren og Torben var skarpe

Endnu en scoring af Torben Petersen og en dobbeltredning af målmand Søren Rasmussen betød, at hjemmeholdet stille og roligt kunne køre den uventede sejr hjem.

Stor ros til holdet – og den ”vikarierende” træner Anders Lenz Thomsen.

Stillinger i løbet af kampen (ca. hvert 10. minut) i kampen
(3-5), (8-11), (pause 13-18), (18-21), (27-26), (slut 36-33)

Målscorere

Ribe-Esbjerg HH: Torben Petersen, Jonas Larholm, Mathias Jørgensen og Sune Iversen hver 6 mål, Miha Zvizej 4, Emil Grønbech Hansen 3, Christoffer Langerhuus og Jonatan Mollerup hver 2, Jonas Hald Christensen 1

Aalborg Håndbold: Lukas Sandell 7