Tekst og foto Hasse Jørgensen, onsdag den 12. april 2013
Ribe har fået sin første græsk-tyrkiske restauration.
Det er indehaveren af den tidligere steakhouse på Torvet, Karem Dash, der har ændret konceptet for Jacob A. Riis samtidig med, at restaurationen er udvidet med et ekstra rum med 28 pladser. Desuden har stedet skiftet navn, så det nu hedder Dash.
Karem Dash ejer også restauration Pinocchio på Overdammen, og selv siger Karem Dash, at han er spændt på, hvordan ripenserne tager imod det græske og tyrkiske køkken.
Ud over udvidelsen af restaurationen inden døre, er der også planer om at lave en gårdhave bag selve restaurationen samtidig med, at udeserveringen på Torvet foran Dash bevares.
– Men vi ved jo, hvordan vejret kan være i Ribe, og jeg tror, det vil være godt en en sommeraften at kunne sidde i læ i gårdhaven med nogle terrassevarmere fremfor at sidde i blæst på Torvet, forklarer Karem Dash.
Det kulinariske i Dash byder både på det græske og det tyrkiske køkken med flere mulige varianter på spisekortet.
Undertegnede blev præsenteret for et bræt med grill stegt lam på spyd, græsk tzatziki, salat og brød samt et par dressinger. Hertil stegte kartofter og aubergine. Og jeg kan hilse og sige, at det lam ikke havde levet forgæves. Og tilbehøret var ligeledes helt i top. Tilpas krydret, så man fik fornemmelsen af syden, men også så tilpas afdæmpet, at en dansker vil nyde det.
Karem Dash fortæller, at planen er, at der om nogen tid skal laves nogle temaaftener.
– Og hvad bliver det næste store byggeprojekt?
– Nu er jeg færdig med at bygge. Hvis det her kommer til at køre, vil jeg trække mig lidt tilbage på sidelinjen og have mere tid til familien, siger Karem Dash.
Han er i dag ejer af den bygning på Torvet 7, som rummer den græsk tyrkiske restauration. Restaurationen har han ejet of and on siden 2011, og siden koronaen har han været eneejer af stedet.
I mange år rummede bygningen JydskeVestkystens lokalredaktion. Før det var der bank på stedet, og da JydskeVestkysten rykkede ind i det gamle bibliotek i Saltgade kom der først en burgerbar og siden et pizzeria i lokalerne på Torvet.
- En lækker ret med lam på spyd
- Dash er indrettet i hyggelige lokaler