Michael Ancher indtager Ribe Kunstmuseum

Hjem/Michael Ancher indtager Ribe Kunstmuseum

Annonce

Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto Ribe Kunstmuseum. Onsdag den 9. januar

Den ene spændende udstilling afløser den anden på Ribe Kunstmuseum.

Søndag den 13. januar er det sidste chance for at se udstillingen Jordforbindelser, der gennem kunsten og udstillinger af genstande viser, hvordan jorden gennem tiderne har ændret sig.

Lørdag d. 2. februar åbner en udstilling, der har været længe undervejs – en udstilling, som kunstmuseet udlånte maleriet En Barnedaab til for et lille år siden, og som i mellemtiden har været publikumssucceser på Skagens Kunstmuseer og Den Hirschsprungske Samling. Nu er tiden kommet til, at udstillingen Michael Ancher og kvinderne fra Skagen skal vises på Ribe Kunstmuseum.

Udstillingen er den første store Michael Ancher-udstilling i længere tid og består af omkring 60 værker, der tilsammen belyser den udvikling, som Ancher gennemgik som kunstner. Udvalget af malerier viser eksperimenter, intime og private motiver samt malerier, hvor Ancher har brugt langt lysere farver, end han er kendt for i offentligheden. Herudover vil skitser til de to store værker Juledag (Skagens Kunstmuseer) samt En Barnedaab vise, hvor meget eller hvor lidt, der blev ændret under værkernes tilblivelsesproces. En del af skitserne har ikke tidligere været vist uden for Anchers Hus.

I perioden mellem de to udstillinger vil museets 1. sal være lukket på grund af nedtagning af den nuværende udstilling og ophængning af den nye. I den periode vil der være 25 procents rabat på indgangsbilletten.

 

Annonce