Project Description

Tekst, Collage & Foto: Johnny Tauman
9. januar 2021

(Første del af to)

Det lå ikke i kortene, at Mathias skulle spille håndbold og blive fast mand på Ligaholdet i Ribe-Esbjerg HH. Faktisk var han i ungdommen mere tændt af både badminton og fodbold. – Interessen opstod ud af det blå, fortæller Mathias Jørgensen til RYK IND RIBE og fortsætter: – En dag tog en god kammerat mig med til sin håndboldtræning – og så var jeg solgt!

Fuld gas under opvarmningen – med vindermentalitet. Mathias ønsker at vinde DM med Ribe-Esbjerg HH.

Midterbarn

Mathias er midterbarn i en drengeflok på tre – og måske er det derfor, han har udviklet sig til at være et socialt menneske, som er kendetegnet ved social fleksibilitet med indfølelse og tillid til sine relationer.
Mathias er i dag 25 år – og i gang med studiet til ingeniør på Aalborg Universitet i Esbjerg. – Jeg er rigtig glad for at kunne kombinere livet som håndboldspiller med en kandidatuddannelse.
Men lad os nu starte med begyndelsen. Mathias kom til verden på Sct. Joseph Hospital i Esbjerg. Efter et grundskoleophold på Danmarksgade Skole skiftede han til Elite Idrætsklasserne på Vestervangskolen (i dag VITA-skolen).

Mathias nyder respekt hos såvel nuværende som tidligere holdkammerater, når de mødes til kampe i ligaen – Zvizei (tv) og Enderleit (th)

Dejlig elev med positivt livssyn

– Det er normalt let at sige noget negativt om et andet menneske… Men det bliver svært, når man ikke har noget negativt at sige, indleder lærer Ulf Thomsen, da RYK IND RIBE spørger ind til Mathias´ skolegang. Som jeg husker Mathias var han en yderst dejlig elev med et positivt livssyn og med mod på livet. Desværre havde jeg ham kun til 7. klasse. Derfor kan jeg desværre ikke tage æren for hans håndboldkvaliteter, siger Ulf, der er flittig gæst i Blue Water DOKKEN, når det er muligt. – Jeg har fulgt Mathias´ karriere i REHH – og spørgmålet (set fra min side) er hvor længe, han bliver i klubben, udtaler Ulf Thomsen og fortsætter: – Med hans evner i forsvaret og gode statistik i angrebet må der være andre klubber i Danmark eller udlandet, der kunne være interesseret.

Mathias kæmper godt i både forsvar og angreb (foto: René Jørgensen)

Andreas Madsen og Jacob Holm

Håndboldgejsten blev styrket på håndboldbanen hos KVIK Esbjerg – holdet det spillede i gult! Her udviklede Mathias et stærkt fællesskab og sammenhold – skabt ved mange ture på luftmadras rundt om til diverse stævner. – Fra den tid vil jeg fremhæve Andreas Madsen (H.C. Odense) og Jacob Holm (Füchse Berlin). Og så var der jo lige tiden på U-19 holdet, hvor jeg sammen med Pelle Schilling og Jacob Holm vandt Danmarksmesterskabet. Og det naturlige spørgsmål i forlængelse hertil: Kunne I drømme om at spille sammen en gang igen? Fra en smilende Mathias lyder det kontante svar: – Pelle og jeg skal så nok oppe os lidt, hvis vi skal spille andet end old boys sammen alle tre.

 

DM og så til TM Tønder

Efter U19 triumfen fortsatte Mathias sin karriere i TM Tønder, hvor det blev til et par sæsoner. – Det var nogle gode snakke med Søren Olsen, Kasper Christensen og cheftræner Claus Lyngsøe, der overbeviste mig om, at Tønder var det rigtige valg for mig på det tidspunkt, siger Mathias, der ”altid” har spillet på højrefløj. Der var vist lige en enkelt sæson som ungdomsspiller, hvor han prøvede andre pladser.

(Fortsættelse følger søndag

Annonce