Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
10. januar 2021

(Anden del af to)

– Højde og vægt er sjove størrelser, indleder Mathias Jørgensen snakken om de 81 kg og 182 cm: – Ingen er ens, så det handler nok mere om at kunne omsætte sine konditioner til noget, der fungerer for én selv.

Fjerboldene førte længe

Og måske netop derfor holdt Mathias ved sin badminton i lang tid. Han havde svært ved at droppe fjerbolden og trænede således en til to gange om ugen på hold ved siden af håndbolden. – Badminton gav mig smidighed og hastighed med hurtige reflekser og rappe fodskift, påpeger Mathias, der har kunnet bruge disse færdigheder som fløjspiller. Men så er der jo også lige den anden side – nemlig at lande på det hårde halgulv. – Min hofter mener formentlig, at jeg ikke altid lander lige godt efter at have skudt, men at vride en ankel eller blive hevet i skudarmen er dog det værste!

Jørgensen-brødrene i REHH

På landsholdet har man Toft- og Landin-brødrene – på ligaholdet i Ribe-Esbjerg HH følger man to trop og kan præsentere Jørgensen-brødrene. – Ja, min lillebror Morten har taget nogle kæmpe skridt. Han har bevist, at hårdt arbejde betaler sig. Han er usleben, men har to kompetente læremester, som nok skal være diamanten frem!

“Medicinen” er spilletid, spilletid…

Der er kommet flere unge på holdet, men ”fylder” de nu nok i professionel håndbold – er de ikke for unge og spinkle – og skal have 10 kilo lagt ovenpå? – Jeg har ofte hørt, at man skal ”fylde” noget mere, men det er lidt af en floskel, for med de moderne træningsformer har de unge en god fysik, som er skabt gennem styrketræning gennem hele ungdomstiden, lyder det fra Mathias, som anbefaler den rette ”medicin”: spilletid, spilletid, så det kommer ind på rygraden, hvordan man eksempelvis kommer rundt om en screening.
Har man først fundet fodfæste som førsteårs senior til træning og kamp, så bygges der oven på i den professionelle tilværelse med dygtige trænere og terapeuter.

Social profil med resultatorienteret tilgang

Som håndboldspiller i REHH tester man af cheftræner Kristian Kristensen med GARUDAs håndboldprofil – og her bonner Mathias ud som den BLÅ – den sociale – i øvrigt samme type som Lars Christiansen.
Den sociale spiller – har det haft betydning for Mathias’ opgaver på holdet? – Næh, ikke specielt, for jeg er træner ud fra en resultatorienteret tilgang med skabelse af en vinderkultur for øje, siger Mathias Jørgensen til RYK IND RIBE. Han tilføjer dog denne kommentar: – Statistik kan fortælle forskellige historier – se blot min scoringskadence, der i 16 kampe viser 38 mål på 60 forsøg.

Mathias og målmanden René træner helt igennem

Træner en ekstra omgang

Mathias vil gerne gøre det bedre, så efter hver træningssession beder han Søren Rasmussen tage plads i målet, så han kan træne fløjskuddene. Denne træning er dog ikke helt realistisk, da hastigheden mangler som væsentligt element. I en kamp skal Mathias på et splitsekund sikre, at han ikke overtræder – og i en automatiseret proces under svævet beslutte, hvor bolden skal placeres i forhold til målmandens position. Og for god orden skyld skal der lige nævnes træfsikkerheden på straffekast, hvor Mathias har scoret på 23 ud af 26 forsøg.

Kontrakt til 2022

Mathias Jørgensen har kontrakt til 2022 – samme år, hvor han forventer at være færdig som kandidat på Aalborg Universitet i Esbjerg. – Det betyder, at der foreløbig er to skud i bøssen til at blive Dansk Mester med Ribe-Esbjerg HH. Jeg vil gøre alt for, at vi kæmper os til en slutspilsplads i år, lyder det bestemt fra den komplette og kompetente fløjspiller, udtaler Mathias Jørgensen, som sagtens kan se sig selv i klubben ud over 2022.

Elendig til digitale spil

Samfundet er lukket ned – ligaen holder pause. Det betyder ikke, at Mathias sidder foran Pc’en og spiller FIFA eller IHF Handball Challenge. – Jeg er faktisk elendig til digitale spil, smiler han og lukker op for alternativerne: – En omgang kort eller brætspil med venner og holdkammerater.
Derimod er han fyr og flamme, når muligheden for at se LIVE-sportsudsendelser. Ud over håndboldkampe i ind- og udland, så spænder Mathias bredt: – NBA, Premier League og endog skiskydning.

Digitale spil er ikke lige Mathias´ stærke side… så hellere et brætspil

Annonce