Tekst Hasse Jørgensen, foto Ribe Kunstmuseum, torsdag den 20. april 2023

Ribe kunstmuseum byder på aktiviteter både for voksne og børn, når Ribe Kunstmuseum i næste uge tilbyder både nørkleforedrag og blomsterworkshop.

De populære nørkleforedrag er tilbage, og onsdag d.26. april kl.16.00 kan du læne dig tilbage og fordybe dig i dit håndarbejde, mens du hører gode historier om nogle af de fantastiske malerier i museets samling. Foredraget handler om modernismens store malere, og oplægsholder er museumsinspektør Simone Lind Rasmussen. Efter foredraget serveres der kaffe og småkager i caféen (med i billetprisen). Foredraget koster 100 kr – eller 75, hvis du er årskortholder eller medlem af Ribe Kunstforening.

Billetlink: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/391knkuj8f

Lørdag d.29.april åbner museet det nystartede Atelier for alle fra 5 år og op, når der gås blomsterbersærk i crepepapir og alskens smukke farver. I anledning af foråret – og den store papirudstilling på museets førstesal – inviteres børn med grønne fingre nemlig til en hyggelig og kreativ eftermiddag.

Kunstpædagog Helene Termansen står klar til at hjælpe med råd og vejledning om forskellige forårsblomster, der kan holde sig flotte og friske i lang tid – og du kan med papir, lim og gode idéer folde dine helt egne, personlige blomster, der kan tages med hjem som en lille buket. Arrangementer er gratis og foregår klokken 13.30-16.00.

– Vi vil gerne give børn og voksne mulighed for at skabe noget sammen i vores hyggelige atelier. Derfor har vi spurgt Helene, om hun vil give en workshop i ’evighedsblomster’, og det takkede hun heldigvis ja til. Man kan rimelig hurtigt få nogle rigtig fine og naturtro blomster ud af få remedier. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro, siger museumsinspektør Josephine Nielsen-Bergqvist.