Martha er kommet til Kammerslusen

/Martha er kommet til Kammerslusen

Annonce

Martha er kommet til Kammerslusen 2018-07-09T16:24:35+00:00

Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, foto privat. Mandag den 9. juli

Det gode skib Martha er kommet til Kammerslusen.

Her venter skibet nu på de sidste godkendelser. Dels skal kommunen godkende den hækbølge, skibet sender mod land, når det sejler. Hækbølgen må ikke være for voldsom af hensyn til åens brinker.

Desuden skal skibstilsynet syne skibet for de endelige godkendelser. Det gælder bl.a. redningsudstyret og dets placering, og den godkendelse finder sted den 16. juli, fortæller skibsfører Anker Andsbjerg.

Hvis skibstilsynet godkender Martha endeligt, og det forventes at ske, skal Martha til Esbjerg under Cutty Sark Tall Ship Race og sejle passagerer rundt i Esbjerg Havn. Derefter vender skibet tilbage til Ribe, hvor det indleder rutesejladsen mellem Ribe og Kammerslusen. Til næste år forventes det, at skibet også kan sejle mellem Ribe og Fanø. Det kræver en udbygning af havnen i Sønderho, som ventes igangsat i dette efterår.

Oprindeligt var det meningen, at Martha skulle have været kørt fra Egernsund, hvor skibet er renoveret, til Kammerslusen i dag for at blive sat i vandet, men i stedet gik turen til Esbjerg, og herfra blev skibet sejlet til Kammerslusen. En tur den klarede fint trods den stride blæst.

 

Annonce