Markant flertal i udvalg vil af med skolernes nationale tests

Hjem/Markant flertal i udvalg vil af med skolernes nationale tests

Annonce

Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, arkivfoto, tirsdag den 13. august

Står det til et markant flertal i udvalget for familie og børn, skal lærerne i alle folkeskolerne i Esbjerg Kommune ikke længere foretage de nationale tests.

Det skyldes ifølge formanden for udvalget, Diana Mose Olsen (SF), at man i skolerne ikke skal bruge ressourcer på tests, der alligevel ikke kan bruges til noget.

Det markante flertal i udvalget bestående af SF, Radikale, Venstre og Socialdemokratiet stemte for, at forvaltningen nu skal lave et forslag til en dispensationsansøgning til Undervisningsministeriet. Kun DF stemte i mod.

Hvis ansøgningen om dispensation bliver sendt afsted, følger Esbjerg Kommune den vej, som flere andre kommuner, bl.a. København, Århus og Ålborg, er gået. Her vil man også af med de nationale tests.

Diana Mose Olsen peger på, at flere forskere har påvist, at de nationale tests ikke kan bruges til noget.

– Nu har bl.a. SF og Socialdemokratiet i Folketinget besluttet, at de nationale test ikke skal laves fra 0. til 3. klasse, men man kan jo så spørge sig selv, hvorfor de ikke skal laves i de klasser, når de skal laves i de øvrige klasser, siger Diana Mose Olsen.

Udvalgsformanden peger på, at kommunen gerne vil have en dispensation fra de nationale tests indtil man finder et alternativ, der kan bruges til noget.

Annonce