Madpapir og æggeskaller – sildeben og potteskår

//Madpapir og æggeskaller – sildeben og potteskår

Annonce

 

Madpapir og æggeskaller – sildeben og potteskår 2019-03-26T07:18:02+00:00

Project Description

Tekst og foto: René Jørgensen, copyright
25. marts 2019.

Pynter ej i skovens haller, tag det med dig, når du går. Alle børnene fra daginstitutionen Nørremarken var mandag formiddag samlet til et teaterstykke på Mælkebøttens grund bag institutionen, hvor nogle fra personalet fremførte et lille teaterstykke som optakt til emneugen om affald.

Netop verset om madpapir og æggeskaller var hjemmearbejde for alle børnene inden teaterstykket, og det lød da også flot, da de sang det i kor.

Teaterstykket hed Skovsvinet og handlede om dengang, skovsvinet gik tur i skoven og fandt et dejligt sted at spise madpakken, men hvad der ikke var så godt, det var, at skovsvinet bare smed affaldet på jorden. Det var både juicebrikker, slikpapir og sølvpapir, og da så en fugl flyver hen til skraldet og bliver viklet ind i plastik fra dåsen, går det helt galt.
”Hej du, her må du ikke smide skraldet, det kan dyrene ikke lide”, lyder det fra den fornuftige voksne, der er kommet til.
”Prøv at se fuglen, vi må hjælpe den”.
I skoven er der en orm, som heller ikke kan lide skovsvinets affald – kun det efterladte æbleskrog ryger ned, og så forstod skovsvinet, at det ikke var så godt, at det bare smed affaldet.
Skovsvinet havde nu lært noget og siger ud til børnene ”Vi skal hjælpe dyrene, og derfor skal vi i denne uge samle affald”.

Snip snap snude, nu er den historie ude og de 4 skuespillere tog alle børnene med i en dans, der fyldte hele plænen under jubel af de mange børn, der i teaterstykket lærte at affald hører ikke hjemme i naturen.
Skuespillet blev opført af: Bodil, der var Oplæser, Susanne som Skovsvinet, Helle som Fuglen og Christina som Ormen.

Flere billeder under prikkerne

Annonce