Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, lørdag den 21. november

Lynddahl Plast har i de sidste måneder gennemført en stor udvidelse af produktionsarealerne på Nørremarken med en ny industrihal på hjørnet af Ørstedsvej og Ellehammervej. Og seneste skud på stammen er opkøbet af Vestjysk Lastbilcenter, der tidligere blev drevet af Kenneth A. Nielsen med opbygning og reparation af lastbiler.

I de nye fabrikationslokaler skal der fremstilles rør og kabler til fibernet og vindindustrien, og der er allerede ansat 14 nye medarbejdere. Og de lokaler, hvor Vestjysk Lastbilcenter tidligere havde til huse i, skal bruge til montagearbejde, fortæller direktør Rasmus Lynddahl.

Om købet af Vestjysk Lastbilcenter fortæller Rasmus Lynddahl, at det startede allerede lidt tilfældigt med nogle samtaler i juli: – Vi kunne leje en del af arealet, hvor vi kunne skaffe plads til nogle telte til lager, og da de så besluttede at lukke forretningen, købte vi det hele.

– Det montagearbejde, vi ikke kan klare andre stedet, bliver flyttet til de nye lokaler. Her vil vi kunne færdiggøre ordrer, hvis kunderne forlanger et færdigt sæt som f.eks. slanger med kobling eller lignende.

Rasmus Lynddahl fortæller videre, at produktionen af rør og kabler til henholdsvis fibernet og vindenergien er nye område for virksomheden.

– Det er noget, vi har forberedt i tre år, og det er årsagen til, at vi har bygget ud.

Det er trods alt begrænset, hvor mange rør, der skal graves ned til fibernet i Danmark, så det er vel ikke det marked, i satser på?

– Vi går world wide. Vi har allerede fået nogle gode ordrer i Afrika i Kongo og Kenya, og vi har fået gode ordrer i bl.a. Tyskland og Ungarn. Der er godt nok mange store leverandører på markedet, men de kan slet ikke følge med.

Rasmus Lynddahl fortæller, at mens Danmark er langt fremme på det elektroniske område, er Tyskland slet ikke så langt.

– I Danmark taler vi om G5 på nettet, mens man i Tyskland er ved at gå fra G3 til G4, så der er et meget stort potentiale alene i Tyskland. Vi har forberedt det her i tre år. Nu har vi fået de første ordrer, og nu ruller varerne ud fra fabrikken, fortæller Rasmus Lynddahl.

Fakta

Lynddahl Plast blev startet i en garage i 1973, hvor Bjarne Lynddahl og hustruen Jenny startede produktionen af plastslanger til malkemaskiner. Senere har virksomheden udviklet sig til en millionforretning med produktion af mange forskellige former for slanger til bl.a. medicinalindustrien. Lokalt er Lynddahl Plast kendt ikke mindst for produktionen af haveslanger.

I 2010 overtog Rasmus Lynddahl virksomheden i et generationsskifte.

Den nye produktionshal på Nørremarken

Annonce