Lynddahl Plast foran spændende udvikling

Hjem/Lynddahl Plast foran spændende udvikling

Annonce

Project Description

Tekst og fotos Hasse Jørgensen, mandag den 11. februar.

På Lynddahl Plast a/s arbejdes der i øjeblikket med et par spændende projekter, som kan betyde, at firmaet skal udvide produktionen og bygge nyt.

Projekterne retter sig mod områderne fiber og telebranchen samt fiskeopdræt, og umiddelbart synes de to områder ikke at have meget til fælles, men direktør Rasmus Lynddahl fortæller, at de produktionsmetoder, der skal anvendes til begge områder, er de samme.

– Vi forhandler i øjeblikket med nogle aftagere, og lykkes forhandlingerne, betyder det, at vi skal bygge nyt og have nye maskiner samt ansætte flere medarbejdere, fortæller Rasmus Lynddahl, der om baggrunden for projektet siger:

– Vi producerer i dag hovedsageligt haveslanger, ligesom vi laver slanger til flere andre segmenter som eksempelvis medicinalindustrien og bilindustrien. Desuden arbejder vi en del i profiler, men haveslangerne udgør 70 procent af produktionen.

– Vi vil gerne sprede os lidt og have nogle nye segmenter ind, og derfor har vi i et halvt års tid arbejder med de nye områder, hvor der er et stort potentiale.

Hvor skal I i givet fald udvide?

– Det er ikke afgjort endnu. Vi vil helst udvide i Ribe, men det er dyrt at starte her. I Tyskland får man eksempelvis tilskud, hvis man starter på en frisk, og her er arbejdskraften også billigere. Men det bliver givetvis ikke lettere at styre produktionen, hvis den skal ligge i Tyskland eller et andet sted i udlandet.

Rasmus Lynddahl oplyser, at Lynddahl Plast har 15.000 kvadratmeter under tag samt 60.000 kvadratmeter jord.

– Så vi har plads til at udvide i Ribe, slår han fast.

Sponsorat

Lynddahl Plast A/S er i øvrigt netop gået ind med et større sponsorat i Ribe HK.

-Det gør vi, fordi vi gerne vil støtte det lokale. Ikke fordi, vi sælger flere haveslanger af den årsag, men det handler også om at prøve at trække arbejdskraft til og bevare den i lokalområdet. Og det kunne være, at en potentiel ansøgere ser, at vi støtter.

– Vi vil helst støtte lidt men bredt. Det ligger i firmaets DNA, og det har vi altid gjort, men nu har vi fået muligheden for at give lidt mere til Ribe HK, og det har vi gjort. Vi er jo kommet ud af eliten.

Lynddahl Plast A/S har også været med til at støtte håndboldskolen i Ribe sammen med andre.

Rasmus Lynddahl har selv spillet håndbold i Ribe HK og har i dag to drenge, der gør det.

Virksomheden

Lynddahl Plast A/S blev startet i 1973 af Rasmus Lynddahls forældre, Jenny og Bjarne Lynddahl, i en garage i Tangekvarteret. I 1976 blev virksomheden flyttet til Industrivej, hvor der siden er udvidet flere gange.

Virksomheden beskæftiger i dag 70 medarbejdere, der kommer fra et stort område nemlig ud over Ribe også Esbjerg, Kolding, Åbenrå og Tønder.

Virksomhedens produkter afsættes hovedsageligt i Danmark samt Centraleuropa, hvor det tyske marked er det største, og i norden. Desuden sendes varer også til Østeuropa.

Annonce