Long John Jam underholdt Ribes borgere på en skøn solskins lørdag.

Hjem/Artikler, Musik/Long John Jam underholdt Ribes borgere på en skøn solskins lørdag.

Annonce

Project Description

Tekst og foto: Renè Jørgensen
7. oktober 2019.

Når Lise Ellevang og Kim René Rasmussen optræder sammen under navnet Long John Jam, er der garanti for underholdning af høj klasse.

 

Ikke kun ripenserne og de mange gæster, der besøgte Ribe – nok flest i forbindelse med høstmarkedet og kunsthåndværkermarkedet- fik en fantastik oplevelse med duoen og en sprællemand af rang i Kim René Rasmussen. Han viser med indlagte jokes klassen som entertainer, der både får smilene og latteren frem.

Lørdag var der så underholdning på Skibbroen, og de forbipasserende blev mødt med gode sange og sjove bemærkninger. Pludselig stod hun der, den kommende brud. Lige foran entertaineren Kim René Rasmussen, der hurtig greb chancen til at give publikum en herlig oplevelse med sang og god komik.
En ballon i hjerteform blev pustet op, godt gnedet mod håret, både på sig selv og en af blandt publikum, der skulle fæstne det røde hjerte på den kommende bruds bryst.
Det skabte morskab –  og den kække bemærkning om publikummeren – en midaldrende tyndhåret mand: ”Du har flere hår i ørerne end på hovedet”, fik latteren frem hos de mange, der nød showet.

Pernille Bergenhammer fra Gredstedbro var sammen med veninderne til polterabend i Ribe. Den unge kvinde var hurtig med på entertainerens spil, som også blandt veninderne vakte vild jubel. Hvem den heldige brudgom er, melder historien ikke noget om.  Det var et frisk pust i komikken, at den kommende brud ikke stod tilbage for lidt god underholdning.

Long John Jam har tidligere gæstet Ribe til Høstmarkedet, men sidste år var oplevelsen lidt speciel. Kim René Rasmussen fik dengang hjælp af Søren Charlie Willumsen, da Lise Ellevang var med på turen til Kina med kronprinsen og en delegation.

For alle tre kunstnere blev dagen – den 30. september 2018 – en noget speciel dag. Det var dagen, da den folkekære musikker Kim Larsen døde. Lise Ellevang fik meddelelsen i Kina og hun fortæller, at kineserne begyndte at græde og havde udtalt, at nu havde danskerne mistet endnu en stor personlighed.

For Kim René Rasmussen, der var i Ribe til Høstmarked sammen med søren Charlie Willumsen for at underholde, blev dagen på alle måder trist.
I gågaden kom Long John Jam cyklende, mens de spillede ”This is my life” med Kim Larsen – blot et af flere Kim Larsen numre, der indgik i repertoiret. Her mødte de RYK IND RIBEs reporter, der kunne berette om sangens ophavsmand, Kim Larsen var død.
Det skabte en meget mat stemning, og de to musikere måtte da også holde en længere pause, før de genoptog musikken i Ribes fyldte gader.

Annonce