Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
2. maj 2021

(Første del af to)

Midt på Ulvehøjvej i V. Vedsted ligger virksomheden LOLKS Industrial Services ApS, der er eksperter inden for svejseopgaver i jern, rustfri stål og plast. – Vi står et godt sted med en ordrebog, som betyder, at vi skal have ansat nogle flere svejsere, fortæller ejerne Jeppe Lolk og Morten Fabrin, da RYK IND RIBE besøger virksomheden.

Virksomhed med gode forhold

LOLKS Industrial Services tilbyder unikke og specialiserede totalløsninger. – Vi løser opgaver inden for rørføring, procesudstyr, rustfri- og plastsvejsning samt vedligehold af maskiner inden for industrien, siger ejerne og specificerer kundekredsen: biogas, spildevand, kemi, fødevarer, vandbehandling og aquaculture.
Lolks er i efteråret 2020 blevet medlem af Dansk Industri og er dermed også omfattet Industriens overenskomst, der sikrer gode forhold for alle ansatte.

Svejserne arbejder koncentreret i gode rammer

16 på lønningslisten

Virksomheden med 32 årige Jeppe Lolk og 30 årige Morten Fabrin, der som projektleder kom til for 2 år siden, i spidsen, har pt. ansat 12 timelønnede smede samt et par på lejeaftaler. I alt er 16 på lønningslisten – inklusiv kontorpersonalet.

Folk overalt i Danmark

– Vi har folk overalt i Danmark, forklarer Morten Fabrin, og på besøgsdagen var der 3 i Kalundborg, 4 i Kliplev og 1 i Sønderborg. Det kræver en del logistik og beregninger for at afgøre, hvad der er mest fordelagtigt – transport eller ophold på hotel. Således har vi anvendt over 200.000 kr alene til ophold for medarbejdere i Sønderborg, forklarer Morten Fabrin, der selv er bosiddende på en landbrugsejendom i Vesterbæk.

Morten har det store overblik, når der skal beregnes tilbud

Morten har det faglige på plads

Morten har det faglige på plads – uddannet Produktions Teknolog i Esbjerg – og læst diplom i ledelse i Århus, mens han var ansat i 4 år i Odder som indkøber hos System TM A/S . – Jeg har det rigtig fint med, at vi har lejet en pavillon til kontor og mødefaciliteter, siger en smilende Morten, der lader de praktiske aftaler og arbejder styres af Jeppe Lolk og værkfører Dennis Beck Isaksen.

Jeppe har ekspertisen inden for biogas

Jeppe er ikke kommet ud af sognet. Således gik han på V. Vedsted Skole og bor stadig i V. Vedsted, hvor han ved siden af arbejdet er mountainbiker og går på jagt. Jeg er rigtig stolt over at være kommet så langt med firmaet. Fra at være en lille enkeltmandsvirksomhed med mig som eneste medarbejder til at være en stor spiller på biogasmarkedet, hvor vi er med til at bygge komplette nye anlæg for verdens største producent af biogas. Vi præfabrikerer så mange rør som muligt på værkstedet, trykprøver rørstrengene, inden vi sender dem til sandblæs/maler, hvorefter de ryger direkte videre til montage på anlægget.

Ligger V. Vedsted for langt fra Esbjerg?

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Jeppe gerne ser opgaver i Esbjerg området, men det er som om V. Vedsted ligger for langt mod syd. Det kan man undre sig over, når nu ekspertisen ligger der. Det har mange andre fundet ud af. Se blot på nogle af de steder, hvor LOLKS har udført arbejder:

  • Kemi fabrik i Kalundborg
  • Renserier i Sverige
  • Lakse opdræt i Norge
  • Danish Crown i Holsted
  • Biogas anlæg i hele landet
  • Kartoffelmels fabrikker i Brande og Toftlund
  • Gødstrup Sygehus ved Herning
  • Slambehandlingsanlæg til Canada
(Fortsættelsen følger mandag)

Annonce