Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
3. maj 2021

(Anden del af to)

Kun to steder i Danmark uddannes der plastsvejsere. Det ene sted er i Snepsgårde øst for Ribe, så hvad det angår, ligger firmaet Lolks rigtig godt placeret.

Plads til flere smede

LOLKS har 2 lærlinge ansat – og har også en automekaniker, som er blevet omskolet. Firmaet søger i dag endnu flere smede – og håber på, at der kommer kvalificerede ansøgere, som ud over at svejse i jern også mestrer rustfri stål – og ikke mindst har lyst til at lære at svejse i plast.

Samarbejdet mellem ejerne fungerer

– I Ribe-området arbejder vi b.la. for Ribe Biogas, PVH Finér, Vadehavsbageriet og Lynddahl Plast, fortæller Jeppe, der er meget tilfreds med at have Morten med som medejer med en andel på 35 %.
– Vi er forskellige typer, men sammen når vi som oftest i mål med gode aftaler. Det sker efter op til 14 dage foran regnearket, hvor alle tænkelige forhold skal medregnes – og hvor tegningerne skal have topprioritet.

Konstruktionsopgaver søger virksomheden ofte ekstern hjælp til. Det skal dog lige pointeres, at firmaet også selv kan lave tegneopgaver, men er nødt til at prioritere, hvor man bruger sin tid bedst.

Aftaler med biogasanlæg

– Hvis du har yderligere spørgsmål, må du tage kontakt til Morten, lyder det fra Jeppe, mens han tjekker ventilen på anlægget, som trykprøves. – Jeg tager nemlig til Sønderjylland, hvor vi har to store projekter. Det drejer sig om et helt nyt anlæg i Sønderborg, som er ved at være færdigt samt opførelse af et helt nyt anlæg i Kliplev. Inden længe skal vi også levere det første til biogasanlægget i Kværs. Dertil er vi i gang med at præfabrikere en kæmpe stor biomasse manifold på værkstedet. Den skal leveres og monteres i Kværs til sommer – og til efteråret leverer vi en magen til i Køng på Sydsjælland.

Svendeprøve

Jeppe Lolk bestod for øvrigt svendeprøven i 2008 hos Damhus Maskinværksted.

Rustfast kleinsmed søges

Overskriften i jobtilbuddet er ikke til at tage fejl af:
Rustfast kleinsmed søges!
Opgaverne omhandler svejsning af specialløsninger inden for biogas, spildevand, kemi, fødevarer, vandbehandling og aquaculture.
LOLKS tilbyder løsninger i både stål og plast og derfor forventer vi at du på sigt har lyst og mod på at tage uddannelsen til plastsvejser således at du også kan være med til at varetage denne del.
Forholdene hos LOLKS følger Industriens Overenskomst – siden efteråret 2020 har firmaet været medlem af Dansk Industri

Opgavernes placering

Annonce