Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, lørdag den 11. juli

Corona-krisen har vendt op og ned på mange ting. Således også den landsindsamling, Kræftens Bekæmpelse skulle have gennemført i starten af april. Den blev aflyst og i stedet flyttet til den 16. august.

Lokalafdelingen af Kræftens Bekæmpelse i Ribe har imidlertid besluttet, at den ikke sender indsamlere på gaden i forbindelse med denne landsindsamling. I stedet laver man en indsamling via mobil pay på selve dagen den 16. august, og den suppleres med en digital indsamling, der foregår over flere dage.

Det fortæller pressegruppen i lokalforeningen, Ulla Sundtoft, Thomas Petersen og Dorthea Rahbek.

De tre mener ikke, at man i disse tider kan gå fra dør til dør med en raslebøsse, når så mange andre ting er aflyst med økonomisk tab og usikkerhed til følge for mange mennesker.

I lokalforeningen ærgrer man sig over, at det er gået, som det er, for alt var klappet og klart til den store landsindsamling i april, hvor der var så mange indsamlere parat som ikke tidligere.

Men nu satser lokalafdelingen på en indsamling via mobil pay, der foregår på selve dagen den 16. august, og her kan beløb indsættes på telefonnummer 938000, der dækker Ribe-området.

Dette suppleres med en digital indsamling, hvor de, der havde sagt ja til at indsamle penge, på deres egen side på Facebook kan oprette sig som indsamler/fundraiser, og her opfordre alle vennerne til dels at dele siden og dels til at indsætte penge på kontoen.

Den enkelte indsamler vil løbende kunne se, hvor meget vedkommendes indsamling bidrager med.

Annonce