LokalBrugsen lukker i Kongeådal – men fortsætter under andet navn. Og så er der indkaldt til ordinær generalforsamling.

/, Nyheder/LokalBrugsen lukker i Kongeådal – men fortsætter under andet navn. Og så er der indkaldt til ordinær generalforsamling.

Annonce

LokalBrugsen lukker i Kongeådal – men fortsætter under andet navn. Og så er der indkaldt til ordinær generalforsamling. 2019-04-14T09:43:29+00:00

Project Description

Tekst & Foto Johnny Tauman
14. april 2019

Når LokalBrugsen i Kongeådal holder ordinær generalforsamling torsdag d 2 maj  er det sidste gang med dette navn – se pressemeddelelsen nederst.
Vi starter igen i år vores generalforsamling med fællesspisning i Vilslev Forsamlingshus. Menuen består af flæskesteg og medister med tilbehør og serveres fra klokken 18-19 til en pris på 85 kr pr person. Der er tilmelding og betaling i Brugsen.
”Vi håber rigtig mange møder op til generalforsamlingen, der begynder kl 19:30, så vi kan få en god debat. Det gælder Brugsens fremtid i byen. Desværre ser fremtiden dyster ud, hvis ikke der kommer større opbakning til butikken”, fremgår det af opslaget. Da det blev skrevet, var lukningen ikke meldt ud.

Vilslev forsamlingshus er rammen for LokalBrugsens generalforsamling

I Facebook-gruppen for LokalBrugsen Kongeådal  spørger sognepræst Ole Witte Madsen: ”Kan I sige noget om i hvilke perioder, der har været en fornuftig økonomi i Brugsen?” Hertil svarer LokalBrugsen Kongeådal: ”De første 4 måneder var ikke gode. Så kom en helt fantastisk sommer, som gav en pæn stigning, – også oktober og november var gode. Vi er desværre i år også startet langsomt, selvom der har været fremgang i salget. De første 4 måneder er traditionelt stille måneder”.
Der fremgår desuden af opslaget, at der er mere detaljerede oplysninger i sognebladet, som kan hentes i LokalBrugsen. Desuden vil tallene bliver gennemgået på generalforsamlingen.

Slut med LokalBrugsen

Om fem måneder vil LokalBrugsen høre fortiden til, når de sidste 26 butikker lukker. LokalBrugsen lukker og overgår til Dagli’Brugsen. Det oplyser direktør hos Dagli’Brugsen Torben B. Andersen.
”Der findes 312 butikker i kæden, hvor blot 26 af dem er LokalBrugsen. Derfor tænkte vi, at tiden var inde til at samle det hele til én kæde”, siger Torben B. Andersen.

Beslutningen sker, efter at LokalBrugsen de seneste fem år har måttet lukke mere end halvdelen af deres butikker. Senest lukkede 16 butikker sidste år, der gennem en årrække havde givet et underskud.
Overgangen fra LokalBrugsen til Dagli’Brugsen vil senest finde sted inden den 13. september.
De 26 dagligvarebutikker, der ligger spredt over hele landet, fik beskeden tirsdag – heriblandt er LokalBrugsen i Kongeådal.
Butikkerne vil begynde overgangen allerede nu, fortæller Torben B. Andersen.
Ifølge direktøren kommer kunderne ikke til at mærke den store forskel efter omstillingen. ”Det vil ikke have anden betydning for vores kunder, end at der fremover vil være én større tilbudsavis frem for to og et større sortiment”, siger Torben B. Andersen.
Direktøren understreger, at ingen af LokalBrugsens butikker lukker helt.

Annonce