Tekst Hasse Jørgensen, foto lokalarkivet, onsdag den 15. maj 2004

Mens lokalarkiverne i V. Vedsted og Egebæk Hviding er i fuld gang med at afvikle nogle cykelture med historiske islæt for de lokale beboere, udvider lokalarkivet i Vester Vedsted nu dette tilbud.

Det nye tilbud kommer også til at omfatte Vester Vedsted med historiske punkter ikke mindst fra 2. verdenskrig, men tilbuddet udvides nu til at gælde alle interesserede, der kan komme med for en betaling af 70 kroner per voksen.

Turene gennemføres den 3. juni og den 10. juni, og fokus vil på disse ture være henholdsvis Vester Vedsted Sogn og de krigsminder i form af bunkers, der er omkring V. Vedsted. Og dem er der faktisk ret så mange af, og det er nok de færreste, der kender historien bag.

Turen den 3. juni har starter klokken 13.30 ved Degnetoftcenteret. Denne tur ledes af Tage Rosenstand. Turen den 10. juni har også start klokken 13.30 men fra V. Vedsted Forsamlingshus. Den tur ledes af Bjarne Schmidt.

– Vi vil gerne prøve at udvide vores information om sognet og dets historie og gerne prøve nye veje. Vi tror, at der er mange, der har interesse i at høre f.eks. om historien om de mange bunkers, og hvorfor de ligger her, ligesom sognet rummer mange andre, spændende historier, siger leder af lokalarkivet Annette Schmidt.

Tilmelding til de nye ture kan ske via sms på telefon 23606054.

Den næste fællestur på cykel sammen med arkivet i Egebæk-Hviding foregår på næste onsdag kl. 19.00 fra Kultur- og aktivitetscenteret. Den er gratis, og arkiverne serverer en forfriskning undervejs. Det er en tur fra Egebæk og ud til Vester Vedsted med historier om dankirke, plantagerne, digerne, kirken og meget mere.

Fælles for alle cykelturene er, at de har en længde og foregår i et tempo, hvor alle kan være med.