Tekst Hasse Jørgensen, foto Logitrans, torsdag den 14. september 2023

Logitrans A/S i Ribe har for første gang i virksomhedens historie fået en kapitalfond med ombord. Det drejer sig om Dansk Ejerkapital som sammen med Logitrans skal vækste virksomheden til næste niveau. Det fremgår af virksomhedens hjemmeside.

Logitrans har længe hørt til verdens førende udbydere af internt transportmateriel!

I dag er mere end 150 medarbejdere beskæftiget i koncernen, som er placeret i henholdsvis Ribe, Ningbo i Kina og Chicago i USA. Logitrans udvikler, producerer og sælger mange former for intern transport, som f.eks. palleløftere, højtløftere og stablere, samt en lang række specialprodukter, som er med til at forbedre kundernes ergonomi i forbindelse med løftehåndtering. Virksomheden eksporterer 95%.

Virksomheden blev grundlagt 1. maj 1940 af de nuværende ejeres bedsteforældre og har således været i familiens ejerskab i mere end 83 år. Det har derfor også været en meget stor beslutning at få andre med ombord i ejerskabet.

Spørger man Gitte Kirkegaard og Dorte Pedersen, som er de nuværende ejere af Logitrans A/S, hvad bevæggrunden bag beslutningen er, kommer der et meget velovervejet svar:

”Vi har de seneste 2 år været i gang med et meget omfattende udviklingsprojekt, som går ud på at vi skal udvikle robotter. Det er en stor opgave, som kommer til at kræve mange ressourcer og investeringer og for at sikre bedst mulig succes med det projekt, har vi valgt at få Dansk Ejerkapital med ombord”.

”Med Dansk Ejerkapital får vi en erfaren minoritetsinvestor med. Det betyder at Dorte og jeg tilsammen fortsat har kontrollen i vores familievirksomhed, og det har da været en afgørende grund til at valget lige er faldet på dem. Desuden har kemi og fælles visioner for virksomheden spillet en meget vigtig rolle” siger CEO Gitte Kirkegaard.

Dansk Ejerkapital har købt 49% af selskabet og de resterende 51% ejes ligeligt af Dorte og Gitte.

”Jeg har fulgt selskabet i flere år og har lagt mærke til Gitte og Dortes flotte resultater og tilgang til udvikling af såvel kerneforretningen og som på robotområdet. I Dansk Ejerkapital er vi meget glade for at blive del af ejerkredsen, og jeg glæder mig til samarbejdet om den videre udvikling af Logitrans” siger Partner i Dansk Ejerkapital, Frederik E. Aackermann.

”Logitrans er en virksomhed, som er dybt forankret i lokalsamfundet, og vi har

medarbejdere der har været her længere end vi selv har. Det nærvær og ansvar for vores omgivelser har været et meget vigtigt parameter for os i valget af partner. Desuden har det været vigtigt at få nogen med om bord, som har lyst til at investere sammen med os, så vi sammen kan udvikle virksomheden og, i særdeleshed gennem robotprojektet, have et mål om at vækste virksomheden til et endnu højere niveau end den er på i dag”.

Derfor glæder både Dorte og Gitte sig til at starte rejsen sammen med Dansk Ejerkapital og hele Logitrans A/S.

”Vi er slet ikke i tvivl om, at der er masser af uforløst potentiale for vores produkter på det globale marked, men det kræver mod, ressourcer og investeringer at indfri dem, og det er det, vi nu skal i gang med at gøre nu” siger Gitte Kirkegaard.