Project Description

Tekst og foto Hasse Jørgensen, søndag den 19. maj 2019

Tulipanfesten fik søndag eftermiddag besøg af en ret usædvanlig gæst, der mødte op i festteltet.

Gæsten var en et uger gammel kænguruunge, der nok så nysgerrigt fulgte med i, hvad der skete omkring den.

Aksel Poulsen og den lille unge sammen med en beundrer.

Det var Aksel Poulsen, Høm, der medbragte den lille nyfødte i en hjemmelavet kængurupung, som Aksel Poulsen bar på maven. For sagen er, at kænguruer i de første leveuger holder til i moderens pung. Og i mangel af denne, måtte Aksel Poulsen selv konstruere en erstatning.

Aksel Poulsen har i 30 år har haft kænguruer, og de plejer at få unger hvert år. Afkom, som det ifølge Aksel Poulsen ikke er svært at sælge.

Men for en uge siden fik en af kænguruerne en unge, som moderen ikke ville vide af.

– Jeg fandt den kold og forkommen, men med en varmelampe fik jeg den varmet op og satte den ud til moderen igen. Men hun ville stadig ikke kendes ved den.

– Min kone sagde, at så måtte vi tage os af den. Det gør vi så. Jeg lavede den kunstige pung, som kænguruen nu bor i, når vi har den med ude. Om natten sover den i en kasse med varme plader og tæpper på badeværelset, fortæller Aksel Poulsen.

Han fortæller også, at den lille skal have flaske hver anden til tredje time døgnet rundt.

– Den får hundemælkserstatning tilsat piskefløde.

Hvor længe skal det stå på?

– Tre måneder endnu, men min kone hjælper mig. Hun har for resten lige givet den noget, inden vi kom herind, fortalte aksel Poulsen, mens kænguruungen nysgerrigt kiggede sig omkring med hovedet udenfor pungen.

– Normalt hopper ungen ned i moderens pung med hoved og forben først, og den slår så en kolbøtte i

pungen, så den kommer til at ligge med hovedet øverst. Hvis jeg holder den her pung, som den nu bor i, ned til gulvet, hopper den op i den på nøjagtig samme måde, fortalte aksel Poulsen.

Og vi kan konstatere, at kænguruen trives fint under Aksel Poulsen og konens kærlige pleje. Den var lysvågen og meget interesseret i, hvad der foregik omkring den.

Ungen hører til en art kænguruer, der kan blive op til en meter høje.

Annonce