Project Description

Tekst Hasse Jørgensen, pressefoto, tirsdag den 10. maj 2022

Seks duoer spillede og sang sig igennem Langgaard Konkurrencen i weekenden. Tre lied-duoer løb af med de tre priser.

Solen skinnede højt over Nørrebro i København uden for Koncertkirken, da vinderne af de tre priser blev annonceret sent søndag eftermiddag for et talstærkt publikum og de medvirkende musikere af en samlet jury med juryformand Esben Tange i spidsen.

”Det har igen i år været en svær opgave at vælge vinderen af første prisen. I har alle taget Langgaards musik til jer, fået den ind under huden og fortolket den, så den er blevet jeres egen. Vi håber, I vil tage Langgaards musik med jer og dele den, hvor I kommer hen.”, hedder det i en pressemeddelelse fra Langgaard Festivalen.

Og vinderne er:

  1. prisen på 25.000 kr. og en koncert på Langgaard Festival går til mezzosopran Laura Hilden og pianist Ruben Høgh
  2. prisen på 15.000 kr. går til sopran Katrin Helena Kuslap og pianist Hazel Friedman
  3. prisen på 10.000 kr. går til tenor Niklas de Fries og pianist Cecilia Apostolo

God oplevelse

Vinderne af første prisen og en koncert på Langgaard Festival til september – sanger Laura Hilden og pianist Ruben Høgh – var begge overraskede og glade for prisen:

– Det har været en rigtig god oplevelse for os at deltage. Stemningen er så venskabelig og med fokus på sammenholdet, Langgaard og musikken mere end konkurrenceelementet. Det gør det virkelig rart at være med, fortæller de, og glæder sig til koncerten i Ribe til september.

Musikerne har for de flestes vedkommende først været med til Langgaard Masterclass før de meldte sig til konkurrencen, fortæller masterclass- og konkurrenceleder Signe Asmussen:

– Det har været vanvittig spændende at arbejde med de unge musikere og Langgaards musik – først på masterclass rundt på de tre danske klassiske konservatorier og nu her ved konkurrencen. Alle deltagerne er gået all in og har opført nogle virkelige gennemførte koncerter ved konkurrencen. Og vigtigst af alt – de kan lide at komme her og er gode til bakke hinanden op. Så jeg må igen i år sige, at det har været en stor succes.

Langgaards musik spredes

Over halvdelen af musikerne kommer fra andre lande – USA, Kina, Hongkong, Estland, Frankrig, Italien og Argentina, fortæller Esben Tange:

– Ved konkurrencen var over 50 procent af musikerne fra andre lande. Det internationale islæt smittede positivt af på årets konkurrence med meget varierede fortolkninger. Flere af musikerne vil tage Langgaard med i deres koncertrepertoire – og dermed bliver Langgaards musik spredt rundt i hele verden. Det er en stor cadeau til Langgaards værker, sluttede Esben Tange, og bekendtgjorde, at konkurrencen 2023 ligger d. 29.-30. april i Koncertkirken, hvor der også bliver masterclass og konkurrence for orgel!

Fakta

Juryen bestod i år af sopran Trine Bastrup Møller, violinist Josefine Dalsgaard, pianist Kristoffer

Hyldig, violinist Maj Kullberg og festivalleder Esben Tange (juryleder).

1., 2. og 3. prisen på hhv. 25.000 kr., 15.000 kr. og 10.000 kr. er generøst sponsoreret af Langgaard Fonden. Langgaard Konkurrencen er derudover støttet af Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Vinderne af Langgaard-konkurrencen

Annonce