Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
2. maj 2021

(Anden del af tre)

Tilbage på sporet! Kaffen i det nydelige stel var blevet kold – og den lune kringle, som Grethe havde serveret, havde lidt samme skæbne. Men historierne bankede på. Grethe og Leif havde fundet sammen på seminariet, hvor de gik i samme klasse. Begge blev ansat på Valdemarskolen i 1955 og gift det efterfølgende år. De følgende år boede de først i en lejlighed på Damvejen, siden i en af Boligforeningens lejligheder på Seminarievej  inden de købte en grund på Tangevej, hvor de byggede hus og har boet siden 1963.

Leif elsker sin have – med en storslået udsigt

Bor pragtfuldt på” billig” grund

– Det er et pragtfuldt sted at bo, lød det fra Leif, idet han pegede ud over engene, hvor Ribe Østerå løber forbi. Og mon du kan gætte, hvad grunden kostede dengang? RYK IND RIBEs medarbejder kom til kort – og turde ikke byde på en pris. Og godt det samme! – Jo, vi fik den for 8.000 kroner. Familien fik to døtre – og passede lærerjobbet frem til det år, hvor Grethe fyldte 60 år. Leif var da 63.

Specialet har altid været historie

– Det blev til 38 år for mig på Valdemarskolen, hvor vi begge underviste i engelsk, men mit speciale er og har nu altid været historie, fortalte Leif, der også har undervist på Statsseminariet i historie og naturhistorie samt på HF i gymnastik. – Jeg nød at arbejde i de to undervisnings institutioner, konstaterer Leif, som undervejs også har haft mange studerende i praktik.

Aktiv fodbold- og håndbolddommer

Nu er det selvfølgelig svært at trække paralleller fra en behændig 92 årig til undervisning i gymnastik, men her kom Leif mig i forkøbet: – Jeg har været både fodboldommer og håndboldommer – og måtte ofte låne en bil for at komme ud til kampene i fx Brøns. Der blev også tid til opgaver i RBG som fodboldtræner for drengehold. Så det sportslige er hermed bragt på plads.
For god orden skyld skal det nævnes, at Leif underviste en periode på Handelsskolen i bogføring og engelsk.

Har altid elsket at køre bil

Fra 1966 til i dag har familien haft egen bil – det bliver til 55 år. Leif Graves Christensen nyder at sidde bag rattet – og kører gerne på familiebesøg eller Grethes kontrolbesøg på øjenklinikken i Sønderborg. Og han ved noget om biler. – Den første bil en Corsair var en mandags vogn, men herefter købte  jeg  flere Taunus – den sidste med 6 cylinder. Vi havde købt campingvogn – og nød at køre ud på ferie med den hængende bagpå.
Da jeg ved en ”fejl” fik købt en SAAB, fik jeg problemer med trækkraften og efter en lang mislykket overhaling på motorvejen ved Skanderborg, fik jeg med skråt-op fingre vist mit værd fra andre bilister.

I dag kører Leif med stor glæde Nissan – og har sin tredje en Cashquai.

(Fortsættelsen følger mandag)

Annonce