Langt, langt ude på landet ligger Midtby – en kontrast til Midtbyen i Esbjerg

/, Nyheder/Langt, langt ude på landet ligger Midtby – en kontrast til Midtbyen i Esbjerg

Annonce

Langt, langt ude på landet ligger Midtby – en kontrast til Midtbyen i Esbjerg 2018-10-08T11:03:55+00:00

Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
8. oktober 2018

Drømmer du om at bo i midtbyen – dvs. du vælger at betale for en central beliggenhed tæt ved alle faciliteter og nyder at have mange mennesker omkring dig, så skal du lige se dig for ved Google-søgning på Midtby i Esbjerg Kommune.

Midtby

Midtby ligger nemlig langt fra det byliv, som vi forstår det i dag – nemlig midt i det spredte mønster af mindre landsbyer omkring Hviding Kirke og består af 8 villaer bygget i perioden 1875 til 1986. Villaerne har en størrelse fra 50 m2 til 190 m2 med den billigste m2 pris på 2.564 (dvs. en handelspris på omkring ½ million kroner).
Vil du køre til Midtby over V.Vedsted, skal du vælge Sprækvej. På vejen møder du en sjælden skiltning – nemlig advarsel om en bakke – jo den gamle kommune havde styr på skiltningen.

Kulturministeriets beskrivelse af området

Gl. Hviding er af kulturministeriet beskrevet således: ”Ligger langt fra alting, og det er sikkert den overvejende årsag til, at byggeaktiviteten i det 20. århundrede har været beskeden. Den bestående bygningsmase i området er gennemgående ret ombygget eller præget af uautentiske materialevalg – dårligt vedligehold af ældre bygninger må anses for at være den største trussel mod Kulturmiljøet.”
I området ligger Hviding Forsamlingshus – en virksomhed med en lang historie, hvor mange har været med til at fejre fødselsdage, bryllupper og nydt kaffen efter en begravelse i Hviding Kirke, som troner i ensom majestæt på toppen af en bakkeø – og naturligvis forenden af Højvej.
Stil fx bilen ved Kirken – og følg stisystemet Hviding Nakke – en oplevelse værd.

Annonce