Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
12. oktober 2021

Byerne i Ribe-området er på forkant med udviklingen i sektorplanen for Park, Skov og Friluftsliv, hvor der arbejdes med at skabe små grønne oaser – og hvor det skal være muligt at sætte sig og nyde omgivelser. Her nævnes bla. bænke på stille steder, hvor grønne områder giver mulighed for fællesskab og samvær.

Mange bord-bænkesæt i Gredstedbro

I Gredstedbro har Borgerforeningen sidst på sommeren investeret i en lang række bord-bænkesæt, som er blevet placeret tre steder i byen. På det grønne område over for hotellet, på pladsen med flagstang ved jernbanen over for Brugsen samt i byparken venter ti bord-bænkesæt på at blive anvendt.

Medlem af Borgerforeningens bestyrelse Berit Lauritzen fortæller, at der vil ske nyt i Byparken, når vi kommer hen på foråret, men herom senere. Hun kan være med til at løfte noget af sløret i forhold til de tre bænke, der står langs hegnet ved jernbanen. Det virker lidt malplaceret.

Er renoveringsarbejdet gået i glemmebogen?

Berit fortæller, at bænkene har stået på brostene med grønne planter omkring. Det vides ikke, om det er Esbjerg kommunes bænke – og om arbejdet bliver gjort færdigt.

Også bord-bænkesæt i Lustrup og Ribe

Men også i Lustrup er der mulighed for at sidde og hygge sig – nok ikke lige nu, hvor man har gang i gravearbejdet med fibernet.
Og fra selve Ribe er der kun medtaget et eksempel fra Vedels Anlæg.

Møder i Bramming og Ribe i det nye år

I forbindelse med Borgermødet i Blue Water DOKKEN omhandlende sektorplanen for Natur, Kultur og Friluftsliv fik RYK IND RIBE oplyst, at der ikke er planlagt tilsvarende møder i Bramming og Ribe. Drift & Anlægschef Morten Andersson siger i en henvendelse, at der vil blive holdt møder i Bramming og Ribe i det nye år – og ganske som refereret i høringsperioden. – Der er endnu ikke fastlagt dato, tid og sted for disse møder, siger Drift & Anlægschefen.

Annonce