Project Description

Tekst & Foto: Johnny Tauman
9. januar 2021

– Det værste er kulden og de regnfulde måneder, lyder det fra landmand Thyge Bruun Laugesen, Hillerup Markvej, da RYK IND RIBE fanger ham for at høre nærmere til, hvordan Covid-19 påvirker den daglige drift på gården. Han har fået såvel vaccinen mod influenza og lungebetændelse, da han SKAL være klar til at klare de daglige opgaver med fodring og mugning. – Nedlukningen har betydet, at jeg stort set ikke ser andre mennesker – og selv juleaften måtte jeg fejre selv, lyder det fra Thyge, der glæder sig til at blive vaccineret mod corona. Under snakken får vi også vendt fremtiden – og for første gang taler Thyge åbent om, at han måske snart skal stoppe med sit landbrug: – Både kroppen, øgede omkostninger til foder og lave priser gør, at tankerne er der, siger Thyge, der selv – med mundbind – sørger for indkøb af dagligvarer.

På Varde Hovedvej bor 82-årige Olav Jepsen Nielsen – og han er lige så klar i udmeldingen: – Naturligvis skal jeg vaccineres mod Covid-19, fortæller den 82 årige Olav, der i øvrigt bor i sit fødehjem. – Jeg er blevet vaccineret både mod influenza og lungebetændelse – og venter nu på den første indkaldelse til Covid-19 vaccinationen.
Humøret fejler ikke noget – og han nævner igen sine forældre, som blev henholdsvis 80 år (faderen) og 91 år (moderen): – Så der er jo forhåbentlig mange år tilbage i mig. Snakken bliver ikke så lang, da telefonforbindelsen skratter en hel del – og flere gange falder ud.
Det bliver rart, når det igen bliver muligt at droppe ind og besøge Olav.

Annonce