Kvinder i Ribe kan nu tilmelde sig kursus i selvforsvar – 10 gange 1½ times teori/praksis

Hjem/Artikler, Nyheder, Sport/Kvinder i Ribe kan nu tilmelde sig kursus i selvforsvar – 10 gange 1½ times teori/praksis

Annonce

Project Description

Tekst & Collage Johnny Tauman
19. august 2019

“Der går desværre sjældent lang tid imellem, at der er omtale af forsøg på udnyttelse af eller overfald på kvinder i medierne. På den baggrund har Ju-Jitsu valgt at oprette et specifikt hold, der fokuserer på kvinder og de særlige forhold omkring dagligdags situationer og direkte overfald, der gør sig gældende for dem”.

Fysisk og psykisk styrke øges

I Ribe er det også muligt at komme på et selvforsvarshold for kvinder. For blot 450 kr kan man deltage i et kursusforløb over 10 onsdage fra 19.00-20.30 i klubbens lokaler i Ribe Fritidscenter. Der er tale om en samlet indsats over hele landet, hvor der gennem fysisk og teknisk træning er målet at give kvinder selvtillid og derigennem større tryghed. Udover at øge fysisk og psykisk styrke, giver selvforsvar også den enkelte kvinde øget mulighed for at tage vare på sig selv, hvis den frygtelige situation skulle opstå; at man udsættes for et overfald/overgreb. Med simple teknikker og viden om bevægelse og placering, kan den enkelte kvinde sikre sig selv meget bedre.

Lokale instruktører

Det er Camilla Prien Tobiasen, der er instruktør på kurset sammen med Mikkel Brander.  Der vil på kurset også blive gennemgået kendskab til lovgivningen omkring nødværge, som rammesætter lovligt selvforsvar. Vil du vide mere om Camillas baggrund, kan du læse artiklen, der kommer her på siden tirsdag.

Tag gerne en kendt person med

Det kan være en fordel at melde sig til sammen med en veninde eller anden partner. Der vil være fysisk kontakt på kurset og det kan være grænseoverskridende for nogen at opleve det med en vildt fremmed. Det skal ikke afholde nogen fra at melde sig til, men det er værd at have tænkt tanken igennem inden kurset. Målgruppen er kvinder fra 14 år og opefter.

Hurtig tilmelding

Du kan på linket nedenfor klikke dig ind til tilmeldingsblanketten og yderligere oplysninger. Såfremt holdet ikke oprettes (min 8 deltagere), så vil tilmeldingsgebyret blive tilbagebetalt. Ju-Jitsu oplyser, at der er en maksimum grænse på 18 deltagere, så gerne en hurtig tilmelding.

En træningsdragt i tilstrækkelig

Nu tænker du måske: Jeg har ikke tøj til at deltage – er det ikke kampdragter man benytter til Ju-Jitsu. Her kan du bare slappe af: Der anbefales, at du bærer en træningsdragt (helst med lange ærmer), t-shirt og bukser eller anden praktisk påklædning, du kan bevæge dig i. Du skal kunne tåle, at der bliver revet lidt i tøjet og måske, at det får en flænge, så det er ikke det nyeste og det du er allermest glad for, du skal have med.

Starter 4. september

Kursusstart: onsdag d. 4. september. Læs nærmere;

 

Annonce