Tekst og foto: Renè Jørgensen
14. oktober 2019.

Kulturnat: Selv Kong Neptun havde brug for en paraply

Small Ship Race på Skibbroen lyste op i det ellers så våde element. Mange fremmødte så under paraplyerne til, at lysene kom tættere og tættere på fra de oplyste kajakker fra Ribe Roklub. Selv om årets tema til Kulturnatten var Ild, Luft, Jord og Vand, må man sige, at det sidste fik man nok af. Det var et vejr, som trak folk indendørs eller i læ i teltene, der var opstillet i gågaden.

I et telt pustede klovnen Ibi en kæmpe sæbeboble op, som et barn stod indeni. Rosenhaven ved Quedens Gaard havde trods det dårlige vejr god tilslutning. I haven skar børnene lystigt i græskarrene, og børnene så nu ikke ud til at tage sig af regnen, der silede ned. Hvor mange der egentligt deltog er svært at sige, men efter antal paraplyer var det vist pænt besøgt.

Kong Neptun er i romersk mytologi havets gud, og hvem kan fortænke kongen i at finde paraplyen frem og trække lidt tættere på teltene for at få lidt varme.

Kgl. operasanger Guido Paevatalu underholdte med sang og guitar gæsterne på Cafè Quedens. Mange nød musikken, men der var også nogen, der trængte til noget varmt at styrke sig på –  så hvorfor ikke nyde kaffen til lidt sang og guitarspil fra den dygtige operasanger.

Da den røde Hane galede:

Kulturnatten i Ribe bød på et teaterstykke af Søren Mulvad om Ribes brand i 1580 med inspiration fra Ribes Retsprotokol.

Nu futter det den onde tordne mig i Jokum Skarnagers stråtag. Vand på, råbte vægteren. Søren Biskop må vækkes, han må be´ for stadens frelse. Ak, himlen må være os nådig, det var kun taget på vort hus der ble` den røde Hanes bytte.

Ja, det var en værre historie, der blev udspillet på det gamle Rådhus. Da publikum forlod salen efter teaterstykket, blev der da også snakket om, at det var et vældig godt teaterstykke, de havde moret sig over, i den halve time forestillingen varede. Fik man ikke set stykket, gik man virkelig glip af god underholdning med lutter kendte ripensere.